Video

Αντώνης Φειδοπιάστης: Εμείς ξεκινήσαμε από τώρα το έργο στον Δήμο Πεντέλης! – Βίντεο

Tο μήνυμα ότι «ο Δήμος Πεντέλης αλλάζει σελίδα, ο τόπος πάει μπροστά» έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, από την πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια, όπου πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου την κεντρική προεκλογική ομιλία του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε τους συνδημότες του, που γέμισαν την πλατεία, μίλησε για το όραμα του συνδυασμού του σε βασικούς τομείς του Δήμου, τόνισε ότι είναι υπερήφανος που έχει μια τόσο «δυνατή παρέα» δίπλα του, με την οποία και είναι αποφασισμένος «να γράψει ιστορία στον Δήμο».

Την προεκλογική εκδήλωση άνοιξε η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Ευαγγελία Μπουσίου, η οποία προλογίζοντας τον Αντώνη Φειδοπιάστη, αναφέρθηκε στην προσωπική και αυτοδιοικητική διαδρομή του, αλλά και στο γιατί την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή αγκάλιασαν και πολλοί νέοι άνθρωποι, αλλά και παλιά και έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα όσα ήδη κάνει η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, «πριν ακόμη αναλάβουμε τον Δήμο», όπως είπε. Έφερε δε ως παράδειγμα την παραχώρηση στους κατοίκους του Δήμου των 110 στρεμμάτων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) για τα επόμενα χρόνια, «εκεί που η σημερινή διοίκηση το μόνο που διεκδικούσε ήταν ένας μικρός χώρος για να στήσει μια λαϊκή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ξεκινήσαμε την ενοποίηση των περιαστικών δασών μας από τώρα» είπε ο Αντώνης Φειδοπιάστης, προσθέτοντας ότι ως διοίκηση έχει σκοπό να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των πολεοδομικών θεμάτων της πόλης που «βαλτώνουν» για χρόνια, όπως η ένταξη των 3ης και 4ης γειτονιών στα Μελίσσια, η πλατεία Πόγκα, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πεντέλης κ.ά. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού έδωσε έμφαση στη συναίνεση και τη συνεργασία, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία άτυπου συμβουλίου των επικεφαλής των συνδυασμών, ώστε να σχεδιάζεται από κοινού το αύριο της πόλης. «Εμείς πιστεύουμε στη συνδιοίκηση, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση σε αυτόν τον Δήμο», τόνισε ο Αντώνης Φειδοπιάστης, κάνοντας παράλληλα λόγο για την ύπαρξη διαφάνειας σε όλους τους τομείς, αλλά και για ενεργή συμμετοχή του πολίτη, μέσα από συμμετοχικούς προϋπολογισμούς, διαβουλεύσεις, τοπικά δημοψηφίσματα κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Πεντελικό, «στην αυλή μας», όπως το χαρακτήρισε, στο οποίο πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση, ανάπλαση, αλλά και αξιοποίηση, ώστε να δοθεί αναβαθμισμένο στους κατοίκους της Πεντέλης, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε έντονη κριτική στη σημερινή διοίκηση για το γεγονός ότι κρατά τον Δήμο «τριχοτομημένο» στο θέμα της καθαριότητας, με αποτέλεσμα η πόλη να είναι βρώμικη, λέγοντας ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως διοίκηση είναι να ενοποιήσει τον συγκεκριμένο τομέα και να ορίσει αντιδήμαρχο Καθαριότητας, με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Επίσης, ο Αντώνης Φειδοπιάστης περιέγραψε του άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του και στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας, την οποία – όπως σημείωσε – η σημερινή διοίκηση φρόντισε να απαξιώσει πλήρως, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της φιλοζωίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε θέματα Νεολαίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και ισότιμης μεταχείρισης των ΑμεΑ.

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του μιλώντας για τον «μυστικό» τρόπο που θα γίνουν όλα τα παραπάνω: «τη δυνατή, ισχυρή, πολύχρωμη παρέα που έχει βάλει στόχο να αλλάξει σελίδα στον Δήμο Πεντέλης», τους συνεργάτες του, τους οποίους και παρουσίασε έναν προς έναν, κρατώντας για το τέλος ένα ισχυρό και συγκινητικό κλείσιμο, παρουσιάζοντας τη δημοτική ομάδα που τον πλαισιώνει και η οποία απαρτίζεται, πλην της κ. Μπουσίου, από τους Κώστα Καλλιανιώτη, Δημήτρη Αποστολάκο και Βασίλη Μπούρα.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή παραβρέθηκαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Έφη Καραθανάση (Δύναμη Ζωής) και Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου (Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής), ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κώστας Βαρλαμίτης, ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βασίλης Τσολακίδης, ο κοινός διοικητής των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ», Παίδων Πεντέλης, Μανώλης Κουταλάς, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», Γιάννης Μιχαλακούκος, ο αναπληρωτής διοικητής του Παίδων Πεντέλης, Ευάγγελος Τριγώνης, ο πρώην δήμαρχος Νέας Πεντέλης, Κώστας Κοσοβίτσας κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet