Κώστας Κοσοβίτσας: Το τέλος μιας διαδρομής και η Νέα Αρχή
Πολιτική

Κώστας Κοσοβίτσας: Το τέλος μιας διαδρομής και η Νέα Αρχή

Πριν δύο χρόνια… σε άρθρο μου για τον Δήμο Πεντέλης, με τίτλο «η ανατομία της στασιμότητας», έγραφα:  «Η έξοδος από το σημερινό “ΤΕΛΜΑ” απαιτεί τη συσπείρωση των ζωντανών δυνάμεων του “Καλλικρατικού” Δήμου, πέρα από προσωπικές, πολιτικές και τοπικιστικές οριοθετήσεις. Πρέπει ο Δήμος να μην παραμείνει, μόνο, μια διοικητική ένωση, αλλά να δημιουργηθεί στους πολίτες η αίσθηση του ενιαίου κοινωνικού χώρου.

Γράφει ο Κώστας Κοσοβίτσας*

»Αυτό αποτελεί μακρά πορεία, που όμως πρέπει από τώρα να δρομολογηθεί. Δεν γίνεται, όμως, από μια διοίκηση που έχει το ένα μάτι στον “Καλλικράτη” και το άλλο στον “Καποδίστρια”. Χρειάζεται ενοποίηση και αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών, όλων των λειτουργιών του Δήμου και των υπηρεσιών. Σήμερα, λειτουργούν 3 υπηρεσίες καθαριότητος και οι πολίτες κάθε πόλης δεν γνωρίζουν τις κοινωνικές υποδομές των άλλων, που θα πρέπει να είναι στη διάθεση όλων των πολιτών. Απαιτείται νέο όραμα ανάπτυξης, από νεώτερες γενιές, που θα στοχεύσουν στο μέλλον και θα το σχεδιάσουν. Και κυρίως, που θα εμφορούνται από το “Άγιο πάθος” της υλοποίησης, για να οδηγηθεί ο ενιαίος Δήμος, με γρήγορα βήματα, στην ανάπτυξη, μέσα σε κλίμα συλλογικής προσπάθειας, διαλόγου και ευρύτερης συμμετοχής.

»Ώριμη απάντηση στην αναγκαιότητα να βρεθούν στο τιμόνι του δήμου νεώτερες γενιές, αποτελεί η νεοεμφανισθείσα δημοτική παράταξη “ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”, που αποτελεί συσπείρωση ζωντανών δυνάμεων των νεώτερων γενιών , η οποία αποκτά συνεχώς πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα δυναμική και αποδοχή από τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, ώστε να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή στη στροφή του δήμου Πεντέλης στην ανάπτυξη, κατά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019».

Σήμερα… η  δημοτική παράταξη «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» είναι πλήρως συγκροτημένη με τις παραπάνω αρχές. Διαθέτει αξιόπιστο πρόγραμμα. Διαθέτει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, που το αποτελούν έμπειροι αυτοδιοικητικοί, πολίτες με επιστημονική επάρκεια, πολίτες που διακρίθηκαν με τη δράση τους σε διάφορα κοινωνικά πεδία, νέες και νέοι με όρεξη να χτίσουν το μέλλον.

Με υποψήφιο δήμαρχο τον άξιο αυτοδιοικητικό Αντώνη Φειδοπιάστη, συγκροτήθηκε ο συνδυασμός της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26/5/19.

Ο συνδυασμός «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με τον Αντώνη Φειδοπιάστη υποψήφιο δήμαρχο, αποτελεί μια δυναμική ομάδα, ικανή να αλλάξει σελίδα στον Δήμο Πεντέλης και να βγάλει τον τόπο από την παρατεταμένη στασιμότητα.

Η παράταξη και ο συνδυασμός αποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη για να πάει ο Δήμος μπροστά, με γρήγορο και ασφαλή βηματισμό.

Σε αυτή τη συνεργασία για την πρόοδο θέτουμε πολλοί άνθρωποι τις δυνάμεις μας και καλούμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου να συμβάλλουν ώστε η νέα σελίδα της αλλαγής να γίνει πιο λαμπερή.

Το πρώτο βήμα ανήκει στους συμπολίτες μας. Καλούνται με την ψήφο τους στον συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ»  να θέσουν τον θεμέλιο λίθο της προόδου του τόπου μας.

* Πρώην δήμαρχος Νέας Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet