Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Για το αφήγημα των «ανεξάρτητων»
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Για το αφήγημα των «ανεξάρτητων»

Σχόλιο για όσους υποψηφίους δημάρχους δηλώνουν «ανεξάρτητοι» κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Για το αφήγημα των «ανεξάρτητων»

Σε αυτές τις εκλογές και στον Δήμο μας, εκφράζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο πολιτικός καιροσκοπισμός, η υποκρισία και η συναλλαγή. Στην πλειοψηφία τους οι παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτές τις τοπικές εκλογές έχουν προκύψει από συναθροίσεις πολιτικών στελεχών των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει τα τελευταία χρόνια, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, συναθροίσεις με «υποτιθέμενες» διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και προσανατολισμό, που όμως για «το καλό του τόπου» παραμέρισαν τις πολιτικές τους διαφωνίες και συγκρότησαν παρατάξεις διεκδικώντας την ψήφο του λαού της περιοχής.

Τι κρύβεται, όμως πίσω, από τις εμφανείς «τερατογενέσεις» που ξεπήδησαν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;

Πίσω από τον μανδύα των ανεξάρτητων συνδυασμών, των πολυκομματικών, των ακομμάτιστων, κρύβεται η απόλυτη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων που επανδρώνουν τα δημοτικά ψηφοδέλτια στα σημαντικά ζητούμενα για τον Δήμο ως θεσμό όπως διαμορφώνεται στις σημερινές συνθήκες.

Μία μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού σκηνικού, με τις μεταγραφές, τις μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα που προκαλούν αηδία σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, νέο, που γίνεται η ψήφος τους διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια κάθε γυρολόγου της πολιτικής.

Έχουν μάλιστα το περίσσιο θράσος να αυτοανακηρύσσονται ανεξάρτητοι και ικανοί διαχειριστές, όλοι εκείνοι που έχουν θητεύσει σε υπουργικά γραφεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, άλλοι που συναγελάζονται με βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. Κόμματα που έχουν διαλύσει εργατικά δικαιώματα, έχουν κόψει συντάξεις, έχουν φορολογήσει μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε.

Φυσικά πίσω από τα παχιά αλλά κούφια λόγια για «το καλό του τόπου», τον «έξυπνο και φιλικό δήμο», τη «χριστή διαχείριση», που όλες οι άλλες παρατάξεις επικαλούνται, κρύβεται η ένταση της τοπικής φορολογίας, η ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του Δήμου, και οι μεγάλες μπίζνες των εργολάβων με τη δημόσια περιουσία που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής.

Για όλα τα παραπάνω δεν ακούμε κουβέντα, γιατί δεν διαφωνούν πουθενά. Συμφωνούν, και μάλιστα το παραδέχονται και προεκλογικά ότι θα επιδιώξουν συγκλίσεις και συμφωνίες. Δηλαδή παζαρέματα με την ψήφο του λαού, προεκλογικά και μετεκλογικά.

Ο λαός δεν έχει ανάγκη από δημάρχους μάνατζερ και «τροχονόμους» επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο λαός έχει ανάγκη από δημάρχους αγωνιστές, που θα βάζουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα αποκαλύπτουν κάθε σχεδιασμό που φορτώνει τα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, που θα αγωνίζεται για να ελαφρύνει και να ανακουφίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, από τις πληγές της καπιταλιστικής κρίσης, που θα είναι αγωνιστής για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα παζαρέψει τις ψήφους που θα της εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι για να τις εξαργυρώσει για «θεσούλες». Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι σταθερά απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πρόταση της κεντρικής διοίκησης, θα είναι συμπαραστάτης του λαού στις μεγάλες και τις μικρές διεκδικήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet