Γ. Οικονόμου: Το μεγάλο δίλημμα των εκλογών στην Αγία Παρασκευή
Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Το μεγάλο δίλημμα των εκλογών στην Αγία Παρασκευή

Για «μεγάλο δίλημμα των εκλογών» στην Αγία Παρασκευή κάνει λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, Γιώργος Οικονόμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επισημαίνει τα εξής:

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες: Σε αυτές ο πολίτης θα προσέλθει στην κάλπη μετά από 8 χρόνια μεγάλων δυσκολιών, πίεσης, οικονομικής ανέχειας και έλλειψης προοπτικών. Αυτό το εκρηκτικό μείγμα, όλοι οι ειδικοί λένε ότι θα αλλάξει καθοριστικά την πολιτική και εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων. Νέα διλήμματα, νέοι διαχωρισμοί, νέα πολιτικά δεδομένα θα αποτυπωθούν στις πολλές κάλπες του 2019 (οι πρώτες στις 26 Μαΐου) κι αυτή η τάση των Ελλήνων πολιτών θα εκπλήξει αρνητικά το πολιτικό κατεστημένο κάθε περιοχής.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Αγία Παρασκευή. Επικεφαλής μεγάλων συνδυασμών, άνθρωποι που στο παρελθόν διοίκησαν και, άλλοι κρίθηκαν αρνητικά στην κάλπη, άλλοι κρίνονται αρνητικά στις ζωντανές συζητήσεις στην πόλη μας. Η νέα διάκριση μεταξύ του νέου και του παλιού, είναι ολοζώντανη και στην Αγία Παρασκευή.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του «παλιού»; Νομίζω οι περισσότεροι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτά: Αδιαφανής διοίκηση του Δήμου, διαιώνιση των προβλημάτων, αντίληψη της τοπικής πολιτικής ως «ιδιοκτησία» τους. Αδυναμία προσαρμογής στη νέα εποχή της Τεχνολογικής Επανάστασης, μικροεργάκια βιτρίνας και μπαλώματα για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, κομματικές παρωπίδες, έλλειψη λογοδοσίας, με μια λέξη: Μετριότητα.

Αντίθετα, το «νέο» που αναδύεται μέσα από τις στάχτες της κρίσης, έχει ανοικτούς ορίζοντες, σέβεται στην πράξη τα όσα υπέφεραν οι Έλληνες, σκέπτεται και θέλει να δράσει πέρα από κομματικά, προσωπικά ή ιδιοτελή στεγανά. Αγχώνεται με τα ανεπίλυτα προβλήματα μιας πόλης, κινητοποιεί ανθρώπους που ως τώρα, απογοητευμένοι και αηδιασμένοι παρέμεναν σπίτια τους, ζητάει τη γνώμη των πολλών, προτείνει λύσεις χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους. Ουσιαστικά, δηλαδή, ετοιμάζει τις πόλεις κι ολόκληρη τη χώρα για την επόμενη μέρα της κρίσης, για την είσοδο στην εποχή της πραγματικής ανάπτυξης.

Η ειδοποιός διαφορά του «νέου» με το «παλιό» και το φθαρμένο, βρίσκεται στη συνείδηση των πολιτών. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, αυτής της πόλης, μέσα του ξέρει καλά ποιος είναι το «παλιό» και ποιος το «νέο».

Εμείς με τη δράση μας, απλώς φιλοδοξούμε να εμπεδώσουμε και να τεκμηριώσουμε αυτή του την αντίληψη. Άλλωστε, πάντα στο τέλος το νέο επιβάλλεται του παλιού…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet