Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ο Γιώργος Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ο Γιώργος Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 τον ΟΛΠ, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από μέλη της διοίκησης για τα επενδυτικά έργα επέκτασης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Α. Λιάγκο και τον προϊστάμενο Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού, Ν. Δερμενόπουλο, για το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο εξυπηρετεί 16 εκατ. επιβάτες ετησίως, στην 7η θέση των ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών.

Ειδικότερα στο αναπτυξιακό σχέδιο του Οργανισμού με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021 προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, η επέκταση του επιβατικού λιμένα στη νότια ζώνη, η κατασκευή κτηρίων στάθμευσης των αυτοκινήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, η βελτίωση και συντήρηση υποδομών λιμένα, η μετατροπή αποθηκών, αλλά και του παλιού εκθεσιακού κέντρου του ΟΛΠ σε ξενοδοχεία, καθώς, όπως επισημάνθηκε, ο Πειραιάς διαθέτει μόνο ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, η βελτίωση υποδομών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών), ένας τομέας με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης. Παράλληλα  θα ενισχυθεί η επένδυση στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, προκειμένου να έχει ο ΟΛΠ την πρωτιά και σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα είναι αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε επενδυτική προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Είμαστε περήφανοι που στην Αττική βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας» τόνισε και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε το επιχειρείν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Είμαστε υπέρ κάθε επενδυτικής πρωτοβουλίας όπως και των υγιών επιχειρήσεων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που επισκεφθήκαμε πρόσφατα στο Πέραμα και θα συμβάλλουμε στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και των θέσεων εργασίας τους. Η Αττική, η χώρα μας, πρέπει να μπει επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης και να μη χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet