Ο Γιώργος Πατούλης μια… ανάσα από την Περιφέρεια Αττικής
Πρόσωπα

Ο Γιώργος Πατούλης μια… ανάσα από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Γιώργος Πατούλης (Νέα Αρχή για την Αττική) αναμφίβολα ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019, καθώς κέρδισε κατά κράτος τη νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου (Δύναμη Ζωής), κάνοντας μάλιστα σχεδόν «νταμπλ σκορ» και πάει στον δεύτερο γύρο με σαφές πλεονέκτημα… έδρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη, αφού την τελευταία φορά που είχε τη χαρά να πανηγυρίσει εκλογική νίκη στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας ήταν το 1998, με τον Θεόδωρο Κατριβάνο, τον οποίο – αν και ανεξάρτητο – στήριξε η γαλάζια παράταξη. Έκτοτε, η Περιφέρεια πέρασε στα χέρια της Φώφης Γεννηματά (το 2002 και 2006), του Γιάννη Σγουρού (2010) και σήμερα βρίσκεται στα χέρια της Ρένας Δούρου.

Ωστόσο, ο Γιώργος Πατούλης, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής – και παρά το γεγονός ότι η προεκλογική αντιπαράθεση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους – επέδειξε διάθεση συναίνεσης, λέγοντας ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα επιδιώξει «έντιμη συνεργασία» με όλους.

Βέβαια, απομένει η Κυριακή 2 Ιουνίου για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Αττικής, αλλά η «χαώδης» διαφορά του από τη δεύτερη Ρένα Δούρου, πάνω από 270.000 ψήφους, μάλλον είναι απίθανο να του στερήσουν το αξίωμα…

Και σε κάθε περίπτωση, ο σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος απέδειξε ότι παραμένει ακόμη πολιτικά αήττητος, αφού όποτε κατέβηκε σε εκλογική μάχη την κέρδισε. Ακόμη και όταν χρειάζεται να κάνει… τακτική υποχώρηση όπως στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, όπου από τη Ν.Δ. προκρίθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, δεν έδειξε να πτοείται, αποδεικνύοντας ότι σε όποιο «γήπεδο» κι να τον βάλεις να παίξει, τελικώς θα καταφέρει να «βγάλει γκολ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet