Άρχισαν οι «συνεννοήσεις» ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών…
Ενυπόγραφα

Άρχισαν οι «συνεννοήσεις» ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών…

Η πρώτη «πράξη» των δημοτικών εκλογών είναι πια παρελθόν. Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών από τους 12 Δήμους, στους 11 πηγαίνουμε για δεύτερο γύρο, αφού μόνο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με δήμαρχο τον Ηλία Αποστολόπουλο, δεν θα στήσει δημοτικές κάλπες την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και σε Δήμους όπου οι διαφορές του πρώτου από τον δεύτερο δείχνουν να είναι μεγάλες. Ήδη, τα τηλέφωνα έχουν «ανάψει», οι συναντήσεις είναι αλλεπάλληλες, ενώ δεκάδες χαρτιά γεμίζουν με αριθμούς, έδρες, αξιώματα και ό,τι άλλο μπαίνει στο «παζάρι» για να «κτισθούν» οι ισορροπίες του δεύτερου γύρου. Και λέμε «παζάρι» γιατί ουσιαστικά αυτό συμβαίνει. Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει με σοβαρότητα ότι συνδυασμοί που μέχρι χθες «έσκαβαν ο ένας τον λάκκο του άλλου»… ξύπνησαν ξαφνικά τη Δευτέρα και – με διάθεση συναίνεσης – μπήκαν σε διάλογο για το καλό του όποιου Δήμου.

Ήδη, τα τηλέφωνα έχουν «ανάψει», οι συναντήσεις είναι αλλεπάλληλες, ενώ δεκάδες χαρτιά γεμίζουν με αριθμούς, έδρες, αξιώματα και ό,τι άλλο μπαίνει στο «παζάρι» για να «κτισθούν» οι ισορροπίες του δεύτερου γύρου.

Δεν αποκλείουμε ότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Έναν κανόνα που δεν θα εξαντληθεί μόνο στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο Κυριακών, αλλά θα το συναντάμε καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχούς δημοτικής περιόδου. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχουμε να βιώσουμε πολλές τέτοιες «συνεννοήσεις», ακόμη και «παρά φύσιν» συμμαχίες, ελέω ενός εκλογικού νόμου που σιγά-σιγά θα καταλάβουμε πόσο ζημιογόνος θα αποδειχθεί – τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια – στη λειτουργία των δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet