Σε λευκή η άκυρη ψήφο «προσανατολίζει» τους ψηφοφόρους της η Κόκκινη Ρωγμή
Πολιτική

Σε λευκή η άκυρη ψήφο «προσανατολίζει» τους ψηφοφόρους της η Κόκκινη Ρωγμή

Ο συνδυασμός Κόκκινη Ρωγμή, αγώνας, ρήξη και ανατροπή στο Ηράκλειο ευχαριστεί όσους δημότες του Ηρακλείου Αττικής τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Παρ΄ όλο που ο συνδυασμός δεν θα εκπροσωπείτε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, καθώς δεν κατέλαβε καμία έδρα, πρόκειται, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, να συνεχίσει τη δράση του στο Ηράκλειο Αττικής.

Αναφορικά με τον β΄ γύρο των εκλογών καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο χαιρετίζει και ευχαριστεί τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, συνταξιούχους, ανθρώπους των κινημάτων και της αριστεράς που μαζί δώσαμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών και με την ανιδιοτελή συμβολή τους καταφέραμε να πάρουμε 354 ψήφους και 1,54%. 

Για λίγες ψήφους, η Κόκκινη Ρωγμή δεν θα εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό, παρά την πικρή γεύση που οπωσδήποτε μας αφήνει, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη θετική προσπάθεια για συνέχιση της συγκρότησης, και σε τοπικό επίπεδο, του πανελλαδικού ρεύματος των αριστερών ριζοσπαστικών και αντικαπιταλιστικών κινήσεων που αποδείχθηκε υπαρκτό και πολιτικά υπολογίσιμο σε 12 Περιφέρειες και σε πολλούς Δήμους.

Δώσαμε την προεκλογική μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες και με πενιχρά οικονομικά μέσα και αποδείξαμε ότι η αριστερή ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική δυναμική διατηρεί υπαρκτούς δεσμούς με τα μαχόμενα κομμάτια του κινήματος, δεσμούς που έχοντας σφυρηλατηθεί μέσα από όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, παραμένουν ανθεκτικοί παρά τις πολλαπλές πιέσεις και επιθέσεις. Αυτή τη δυναμική καταφέραμε να συγκροτήσουμε γύρω από την Κόκκινη Ρωγμή και τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και μία σημαντική παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε να αποτελούμε τη μαχητική αριστερή αντικαπιταλιστική αντιπολίτευση στην πολιτική της νέας πλειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείξανε ότι η αντιπολίτευση στον Μπάμπαλο ήταν πολύ αδύνατη γιατί στην ουσία συμφωνούσαν στον πυρήνα της πολιτικής του, δηλαδή τη διαχείριση του Δήμου υπέρ των ιδιωτικοοικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της μεγάλης εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων, των φτωχών, του περιβάλλοντος. Και όταν στο super market το βούτυρο και η μαργαρίνη έχουν την ίδια τιμή τότε ο περισσότερος κόσμος θα αγοράσει βούτυρο.

Στον δεύτερο γύρο δεν διαλέγουμε ανάμεσα στις διαφορετικές όψεις (Μπάμπαλος, Παπαδημητρίου) του ίδιου νομίσματος (αστική πολιτική υπέρ των μεγάλων συμφερόντων) και καλούμε σε λευκό ή άκυρο.   

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι περίπατος η επιβολή αντιλαϊκών και αντιπεριβαντολογικών αποφάσεων από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντι τους την οργή και τους αγώνες των κατοίκων του Ηρακλείου. Η Κόκκινη Ρωγμή θα είναι πανταχού παρούσα στους αγώνες με τη δύναμη που μας έδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως με τη δύναμη των δεσμών που αναπτύξαμε με τον μαχόμενο κόσμο της αριστεράς και των κινημάτων.

Επιμείναμε και θα επιμείνουμε σε κοινή δράση με κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή με κάθε αριστερή δημοτική και τοπική συλλογικότητα, με κάθε κινηματική συλλογικότητα για να βάλουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας τις ανάγκες μας μπροστά σε ΡΗΞΗ με την αστική πολιτική που ρημάζει τα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς, των ανέργων και των φτωχών και καταστρέφει το περιβάλλον, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των έμμεσων και άμεσων ιδιωτικοποιήσεων των ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ, των ισοσκελισμένων φορομπηχτικών προϋπολογισμών και όλης της μνημονιακής κληρονομιάς. Για να τσακίσουμε τους φασίστες, τους ρατσιστές, τους σεξιστές, για να πάρουμε τις γειτονιές και τη ζωή στα χέρια μας.

Καλούμε όλες και όλους που μας υποστήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και όλες και όλους που δεν μας ψήφισαν, αλλά μοιραζόμαστε τις ίδιες ανάγκες, να συμμετέχουν ενεργά στην Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο μέσα από τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες της.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, πιο αισιόδοξοι.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet