Οι εκλογές τελείωσαν – Ώρα να δουλέψουμε για τις τοπικές κοινωνίες
Ενυπόγραφα

Οι εκλογές τελείωσαν – Ώρα να δουλέψουμε για τις τοπικές κοινωνίες

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 3 Ιουνίου και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Οι πανηγυρισμοί των νικητών και η θλίψη των ηττημένων σιγά-σιγά θα φθίνουν και θα αντικατασταθούν από τον προβληματισμό-περισυλλογή για την επόμενη μέρα σε Περιφέρειες και Δήμους.

Εξάλλου, οι πρώτες δηλώσεις των νικητών αποτυπώνουν ακριβώς αυτό το κλίμα. Ακόμη και εκεί όπου η αντιπαράθεση των πολιτικών αντιπάλων έφθασε σε ακραία όρια, οι πρώτες τοποθετήσεις των νικητών αναφέρονται στην ανάγκη συναινέσεων και συνεργασιών. Βέβαια, όλα αυτά σε επίπεδο προθέσεων, που – όσο καλές και να είναι – πολλές φορές στην πολιτική ιστορία της χώρας μας δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να… στρώνουν τον δρόμο προς την κόλαση.

Από 1ης Σεπτεμβρίου ξημερώνει για την Αυτοδιοίκηση μια νέα μέρα, μέσα σε ένα τοπίο πρωτόγνωρο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές-ανοχές όλων μας…

Ας μην είμαστε, όμως, απαισιόδοξοι. Ούτως ή άλλως, από 1ης Σεπτεμβρίου ξημερώνει για την Αυτοδιοίκηση μια νέα μέρα, μέσα σε ένα τοπίο πρωτόγνωρο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές-ανοχές όλων μας. Το μεσοδιάστημα και οι διεργασίες που θα γίνουν σε αυτό θα μας προϊδεάσει κάπως για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τη νέα δημοτική περίοδο.

Εμείς να ευχηθούμε στους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους καλή δύναμη και επιτυχία στη νέα τους θητεία και σε όλους τους υπόλοιπους να βάλουν πάνω από πολιτικές, προσωπικές και άλλες πικρίες, το καλό των τοπικών κοινωνιών. Αυτό χρειαζόμαστε κι αυτό περιμένουμε από όσους διεκδικούν πολιτικό ρόλο σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet