Ενδιαφέρον θέμα για τον Λαϊκό Πολιτισμό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ενδιαφέρον θέμα για τον Λαϊκό Πολιτισμό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον μάθημα στο πλαίσιο της θεματικής για τον Λαϊκό Πολιτισμό είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι συμμετέχουν στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, με εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για την εποπτεία του την κ. Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα.
Ο κ. Στέλιος Μουζάκης, ερευνητής Ιστορίας Πολιτισμών, ανέλυσε, με πολύ ζωντανό και παραστατικό τρόπο, από ιστορική, κοινωνικο-οικονομική, λαογραφική και τεχνολογική σκοπιά, ένα θέμα που ταξίδεψε όλους σε εικόνες, και σε ορισμένους ξύπνησε μνήμες ιδιαίτερες και αγαπημένες.

Το θέμα είχε τίτλο «Λαϊκός Πολιτισμός, Προβιομηχανικές Εγκαταστάσεις Βυζαντίου, γενικές αρχές για νερόμυλους και ανεμόμυλους».

Σύμφωνα με τον ομιλητή, «η προβιομηχανική αρχαιολογία και έρευνα έχει ιδιαίτερη σχέση με την περιβαλλοντική αρχαιολογία. Με τον εντοπισμό και την αναγνώριση των προβιομηχανικών εγκαταστάσεων επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε το μέγεθος της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο και ταυτόχρονα να καταδείξουμε την εξάρτηση του ανθρώπου από το περιβάλλον, όπως επισημαίνει τον 6ο αι. και ο Ιουλιανός Ασκαλωνίτης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet