Βουλή: Παραμένει κακούργημα ο βιασμός
Κοινωνία

Βουλή: Παραμένει κακούργημα ο βιασμός

Νομοτεχνική βελτίωση για την παράγραφο 5 του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τον ορισμό του βιασμού κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, θα αναφέρεται ότι «όποιος επιχειρείται γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός είχε σημειώσει πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και ότι «διατηρείται κακούργημα».

Την ίδια στιγμή, ενστάσεις υπάρχουν για τον χρόνο έναρξη ισχύος του Ποινικού Κώδικα, με τον Σταύρο Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «δραματική έκκληση να μην βιαστούμε να γίνουν οι αλλαγές μέσα στη δικαστική περίοδο».

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας συνεχίστηκε χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης – με εξαίρεση το Ποτάμι – και η ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων θα γίνει σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσκοπεί στην ψήφιση ρουσφετολογικών διατάξεων.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης – εκτός από το Ποτάμι – αποχώρησαν και από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως είχαν πράξει και χθες στην κύρωση δύο συμβάσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet