Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαϊδαρίου η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαϊδαρίου η Ρ. Δούρου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χαϊδαρίου επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για ακόμη μία «μετρήσιμη ένδειξη κοινωνικής συνοχής». «Εδώ στο Χαϊδάρι, αλλά και παντού, σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Αττικής, όπου τα Κέντρα Κοινότητας επιτελούν σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την περιφερειάρχη συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας.

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι τα 56 Κέντρα Κοινότητας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού της Προγράμματος, με πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 6 χρόνια «είναι ένα από τα χειροπιαστά δείγματα του πώς εννοεί αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας την κοινωνική αλληλεγγύη». «Είτε πρόκειται για την παροχή χρηστικών πληροφοριών σχετικά με την ανεύρεση εργασίας είτε για τη βοήθεια κάλυψης καθημερινών αναγκών συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε η ίδια. «Στην υπηρεσία των πιο ευάλωτων κοινωνικά, να λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας» σημείωσε.

«Παρακαταθήκη για την Αττική της αξιοπρέπειας, της εργασίας, της αλληλεγγύης»

«Για τον λόγο αυτό, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει περιοριστεί στα Κέντρα Κοινότητας. Σε συνεργασία με το υπουργείο, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χρηματοδοτεί τη λειτουργία σειράς κοινωνικών δομών, όπως 82 Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, 48 Κοινωνικά Φαρμακεία, 24 Κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία και δεκάδες δομές για αστέγους, κακοποιημένες γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα. Και όλα τούτα αποτελούν την παρακαταθήκη για την Αττική της αξιοπρέπειας, της εργασίας, της αλληλεγγύης» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet