Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω στις εκλογές
Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω στις εκλογές

Δεν θα κατέβει στις εκλογές μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου «υπαναχώρησε» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόπειρα μετάταξης της κόρης της.

Δίνοντας εξηγήσεις για το πώς  η κόρη της έφτασε να εργάζεται στη Βουλή, η κυρία Χριστοδουλοπούλου τα έκανε .. χειρότερα λέγοντας: «προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ δεν το συζητάμε αυτό». 

Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι η μετάταξη της κόρης της «δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή γιατί εργαζόταν από πριν».

«Η κόρη μου υπηρετούσε στα ΕΛΤΑ από τα 2004, είχε μπει με ΑΣΕΠ και δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια και στην επαρχία. Ανέβηκε στην επαρχία και η λύση που της προτεινόταν ήταν να γίνει διευθύντρια σε κάποιο υποκατάστημα, δεν το ήθελε και έτσι περιθωριοποιήθηκε αφού δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα που αναλογούσαν στα προσόντα της. Οπότε αναζητούσε τρόπους να αξιοποιήσει τα προσόντα της, πήρε την ευκαιρία και έκανε την αίτηση για την απόσπασή της και στη συνέχεια τη μετάταξή της και υπηρετεί στο τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων. Εντάξει, προφανώς αν δεν είχε την πληροφόρηση των νόμων μπορεί να μην είχε κάνει την αίτηση για την απόσπαση και μεταφορά της» είπε χθες Πέμπτη η κυρία Χριστοδουλοπούλου. 

Αναδιπλώθηκε η κυβέρνηση σχετικά με τις μετατάξεις μετά από τον θόρυβo

Ο θόρυβος για τις… τακτοποιήσεις της τελευταίας στιγμής που επιχείρησε η κυβέρνηση, με ευνοημένους κυρίως συγγενείς κυβερνητικών στελεχών, φαίνεται ότι ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, οι σχετικές διαδικασίες «παγώνουν». Είχαν άλλωστε προηγηθεί έπειτα από τις αντιδράσεις, οι παραιτήσεις δύο εκ των ευνοημένων, για «λόγους ευθιξίας» όπως ανέφεραν. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση», καθώς «αξιοποιήθηκε από τη Ν.Δ. για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Βούτσης ανέφερε: «Μετά από συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό, με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet