EURO 2020: Βαριά ήττα (0-3) για την Εθνική από την Ιταλία
Αθλητισμός

EURO 2020: Βαριά ήττα (0-3) για την Εθνική από την Ιταλία

Οι ελπίδες της Εθνικής ομάδας για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην παγκόσμια Ιταλία εξαντλήθηκαν στις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Άγγελου Αναστασιάδη, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η «σκουάντρα ατζούρα» έπαιζε μόνη της χθες στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 3-0 μια Ελλάδα η εμφάνιση της οποίας προερχόταν από τα «πέτρινα χρόνια» της και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες οδηγεί την κούρσα στο 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020.

Ασορτί με την εμφάνιση των παικτών και οι επιλογές του προπονητή τους, που φοβήθηκε το παιχνίδι, το προσέγγισε συντηρητικά και αμυντικά, αιφνιδιάζοντας και πάλι δυσάρεστα με τις επιλογές του, καθώς το παιχνίδι με τη Βοσνία στη Ζένιτσα δεν του είχε γίνει μάθημα.

Η ελληνική ομάδα ήταν χωρίς ενέργεια και πάθος, δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα βασικά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, δέχθηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και συγκεκριμένα σε ένα δεκάλεπτο(!), ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία της, που κρατούσε 59 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 20 Νοεμβρίου 1960 (Ελλάδα – Γερμανία 0-3)!

Οι Έλληνες φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παικτών – τεχνικής ηγεσίας και τίμησαν με την παρουσία τους την Εθνική, αλλά αντί για 11 παίκτες που θα ματώσουν, όπως είχε δηλώσει χθες ο Μανωλάς, είδαν μια ενδεκάδα γεμάτη… αλχημείες και αν δεν επενέβαινε ο Μπάρκας σε αρκετές περιπτώσεις, το σκορ θα είχε ξεφύγει… 

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Με τον Ζέκα δεξί μπακ-χαφ, οι Ιταλοί ξεκίνησαν τις περισσότερες προσπάθειές τους από την πλευρά του, ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε και ο Σταφυλίδης από την αριστερή πλευρά, απ’ όπου ξεκίνησε η φάση για το 0-2.  

Στο 24′ ο Μπελότι μπήκε στην περιοχή και βρήκε τον επερχόμενο Μπαρέλα, που από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο 30′ ο Ινσίνιε πέρασε τον Σάμαρη και με δεξί σουτ διπλασίασε, ενώ στο 33′ ο Μπονούτσι με κεφαλιά, από σέντρα του Έμερσον, διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet