Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για τον ΧΕΥ Λ. Κηφισίας – Θα ζητήσουν ακύρωση της απόφασης

0
259 Προβολές

Επί τάπητος τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, το ζήτημα, της αιφνίδιας και «εν κρυπτώ», όπως χαρακτηρίστηκε, απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, με την οποία προσδιορίζονται οι όροι δόμησης και οι εμπορικές χρήσεις στον ΧΕΥ της Λ. Κηφισίας (περιοχή Αγίου Θωμά).

Σημειώνεται ότι η αντίδραση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στην απόφαση του υπουργού ήταν άμεση: Ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλλει «εν κρυπτώ» απόφαση του Γ. Σταθάκη να καθορίσει χρήσεις γης στον ΧΕΥ Λ. Κηφισίας

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρης Μαγιάκης, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της παράταξης «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι», Γιάννης Νικολαράκος και ο γενικός Γγραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου.

Μετά από μία ενδελεχή ενημέρωση της διοίκησης προς τους παριστάμενους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έως σήμερα, καθώς και για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά, με την άμεση ακύρωση του καθορισμού χρήσεων γης στους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και την παραχώρηση των χώρων αυτών για τη δημιουργία κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων που έχει ανάγκη η πόλη, αποφασίστηκε ομόφωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

Αφενός, ο Δήμος Αμαρουσίου να προχωρήσει σε όλες τις νομικές ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης και αφετέρου, να διατυπωθεί με επιστολή προς τον κ. υπουργό, η καθολική αντίρρηση επί της απόφασης αυτής, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, τη δίκαιη διεκδίκηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση παραχώρηση του χώρου, σε μία ήδη υπερκορεσμένη περιοχή με υπερτοπικές χρήσεις.    

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:
«Προχωρούμε σε κάθε νομική διαδικασία για την προάσπιση της δίκαιης διεκδίκηση της πόλης μας. Για άλλη μια φορά η κεντρική εξουσία αποφασίζει αγνοώντας επιδεικτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση τους πολίτες. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν γιατί αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ εν μέσω προεκλογικής περιόδου ελήφθη αυτή η απόφαση που θα επιβαρύνει την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. Ο κ. υπουργός οφείλει να απαντήσει ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση και από πού εκπορεύεται η βούληση αυτή, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραχώρηση ενός ακόμη ΧΕΥ προς ιδιωτική εκμετάλλευση».                                    

Η συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη με τους επικεφαλής των παρατάξεων θα επαναληφθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, σύντομα για τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών.                       

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up