Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

«The Nightingale»: Η ταινία που κάνει τους θεατές να αποχωρούν σοκαρισμένοι από το πρώτο μισάωρο

0
154 Προβολές

Οι σκηνές του ομαδικού βιασμού της ηρωίδας στο «The Nightingale» έκαναν τους θεατές να αποχωρήσουν σοκαρισμένοι.

Οι θεατές δεν ήταν προετοιμασμένοι για τις ωμές σκηνές βίας που αντίκρισαν στην οθόνη με την ταινία «The Nightingale» στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ την Κυριακή και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα αρκετοί να αποχωρήσουν από την αίθουσα σοκαρισμένοι.

Η νέα ταινία της Αυστραλέζας Τζένιφερ Κεντ («Babadook») ακολουθεί την ιστορία της 21χρονης Ιρλανδής Κλερ που βρίσκεται παγιδευμένη στην Τασμανία του 1825. Στο νησί κατοικούν Αβορίγινες, Βρετανοί κατάδικοι και Άγγλοι αξιωματικοί που τους φρουρούν. Η Κλερ που ζει με τον άντρα της και το μωρό της, βιώνει την απόλυτη βία από τον αξιωματικό Χόκινς και βλέπει την οικογένεια της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της. Η Κλερ ορκίζεται εκδίκηση κι έτσι ξεκινά η περιπλάνησή της στα αφιλόξενα δάση της Τασμανίας, με οδηγό τον Μπίλι, έναν Αβορίγινα που έχει εισπράξει κι αυτός το δικό του μερίδιο θανάτου από το χέρι του Βρετανού κατακτητή. 

Η βία αρχίζει να ξετυλίγεται ήδη από το πρώτο μισάωρο της ταινίας, βρίσκοντας τους θεατές απροετοίμαστους για όσα παρακολουθούν στην οθόνη από τα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα οι σκηνές που δείχνουν την ηρωίδα να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ομαδικού βιασμού με την κάμερα να εστιάζει στην οδύνη στο πρόσωπό της, τάραξε τους θεατές. Σύμφωνα με το news.com, μια γυναίκα κατά την έξοδό της από το σινεμά της Αυστραλίας φώναξε «είδαμε τον βιασμό της δεν χρειάζεται να το ξαναδούμε».

Ωστόσο, η πιο σοκαριστική σκηνή για τους θεατές είναι εκείνη που την ίδια στιγμή που η ηρωίδα βιάζεται, ο σύζυγός της και το μωρό τους δολοφονούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Σε όλη τη διάρκειά του το φιλμ καταγράφει με ρεαλιστικό τρόπο τις βαρβαρότητες και τις δολοφονίες που συντελέστηκαν την περίοδο εκείνη. Μιλώντας για την ταινία της, η Κεντ παραδέχθηκε ότι κατανοεί τη φρίκη που νιώθουν οι θεατές βλέποντας να συντελείται ωμή βία μπροστά στα μάτια τους, αλλά τόνισε ότι τα πλάνα δεν έχουν γυριστεί με δυσάρεστο τρόπο. Επίσης εξήγησε ότι εστιάζοντας κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων στα πρόσωπα των γυναικών και όχι στο σώμα τους θεώρησε ότι το κοινό θα κατανοούσε ευκολότερα τον πόνο και τα δεινά υπέφεραν οι γυναίκες εκείνες. Πρόσθεσε επίσης ότι τόσο εκείνη όσο και η πρωταγωνίστρια Άσλινγκ Φραντσιόζι είχαν μιλήσει με θύματα σεξουαλικής βίας για τον τρόπο που αποδόθηκαν οι σκηνές του βιασμού στην ταινία.

«Είναι μια ειλικρινής και απαραίτητη απεικόνιση της ιστορίας τους που κάποιος πρέπει να πει. Παραμένω εξαιρετικά υπερήφανη για την ταινία», ανέφερε η ηθοποιός.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up