Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη
Κόσμος

Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη

Δεκατρείς ημέρες μετά το ναυάγιο στη Βουδαπέστη ενός πλοίου αναψυχής που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, οι Ούγγροι διασώστες κατάφεραν σήμερα να ανελκύσουν το ναυαγισμένο πλοίο, ένα αποφασιστικό στάδιο προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι περιστάσεις της τραγωδίας που προκάλεσε 28 νεκρούς και αγνοούμενους.

Η ανέλκυση του πλοίου Sirene, που είχε καθυστερήσει μέχρι τώρα λόγω της ασυνήθιστα υψηλής στάθμης του Δούναβη, κατέστη δυνατή στη διάρκεια του πρωινού με τη βοήθεια ενός τεράστιου πλωτού γερανού μπροστά στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σκαρφαλώνοντας στο σκάφος, όταν αυτό έφθασε στο επίπεδο της επιφάνειας, διασώστες ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που μέχρι σήμερα ήταν αγνοούμενοι. Από το ναυάγιο, που σημειώθηκε τη νύχτα της 29ης Μαΐου, διασώθηκαν μόνο επτά άνθρωποι.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν να ερευνούν το σκάφος με την ελπίδα να εντοπίσουν τα πτώματα των τεσσάρων τελευταίων αγνοουμένων.

Το Sirene, ένα πλοίο αναψυχής μήκους 26 μέτρων, βυθίστηκε κοντά στη γέφυρα Μαργκερίτ, στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας, με 35 επιβαίνοντες. Βυθίστηκε σε επτά δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσή του με το Viking Sigyn, ένα πλοίο για κρουαζιέρες σε ποταμούς, μήκους 135 μέτρων. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 26 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τα δύο μέλη του ουγγρικού πληρώματος.

Η τραγωδία αυτή, η πιο φονική που σημειώνεται στον Δούναβη τα τελευταία χρόνια, σημάδεψε την Ουγγαρία, αλλά και τη Νότια Κορέα, μια χώρα ήδη τραυματισμένη από το ναυάγιο, τον Απρίλιο του 2014, ανοικτά των ακτών της, του πορθμείου Sewol, που είχε προκαλέσει 304 θανάτους, στην πλειονότητά τους μαθητών Λυκείου.

Μέσα σε συνθήκες που καθιστούν πολύ δύσκολες τα ισχυρά ρεύματα, οι Ούγγροι και οι Νοτιοκορεάτες δύτες είχαν καταφέρει μέχρι τη Δευτέρα να ανασύρουν 20 πτώματα.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet