«Retorno a Hansala» στο Δημοτικό Θέατρο
Πολιτισμός

«Retorno a Hansala» στο Δημοτικό Θέατρο

Την ισπανική ταινία «Επιστροφή στη Χανσάλα» (Retorno a Hansala) της Chus Gutiérrez, παραγωγής 2008, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, επί των οδών Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.»

Σε σκηνοθεσία Chus Gutiérrez και με τους ηθοποιούς Farah Hamed, José Luis García Pérez, Adam Bounnouacha, κ.ά. εξελίσσεται η ιστορία της ταινίας, στην οποία έντεκα νεαροί από το χωριό Χανσάλα του Μαρόκου πεθαίνουν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ισπανία με μια σχεδία. Η Λέιλα, αδελφή ενός από τους άτυχους νεαρούς, και ο Μαρτίν, ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, προσπαθούν να μεταφέρουν την σορό του νέου στο Μαρόκο.

Η ταινία βραβεύτηκε με τρία βραβεία Goya, το ειδικό βραβείο της Επιτροπής του Σεμίντσι (Seminci) του Βαγιαδολίδ (Valladolid), το πρώτο βραβείο και το ειδικό βραβείο κριτικής του Φεστιβάλ του Καΐρου, κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet