Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Το απόγευμα η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά

0
50 Προβολές

Στις 6.00 απόγευμα αναμένεται να τελεστεί η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων, μετά την ευρείας-κλίμακας πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του ιστορικού καθεδρικού ναού, τον περασμένο Απρίλιο.

Στην τελετή, της οποίας θα ηγηθεί ο αρχιεπίσκοπος Παρισιού, Μισέλ Οπετί, θα παραβρεθούν «για προφανείς λόγους ασφαλείας» μόλις 30 άτομα, καθώς δεν θα είναι ανοικτή για τους πιστούς.

Ωστόσο, θα μεταδοθεί ζωντανά από το καθολικό τηλεοπτικό δίκτυο, ώστε «οι χριστιανοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή».

Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί ακριβώς δύο μήνες μετά τη φωτιά, η οποία προκάλεσε την καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της ξύλινης οροφής, όπως και την κατάρρευση του καμπαναριού.

Η γαλλική επισκοπή, παράλληλα, βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης των αρμόδιων αρχών για την ανέγερση ενός προσωρινού χώρου λατρείας στον περιβάλλοντα χώρο της Notre Dame, προκειμένου να τελούνται οι απογευματινές προσευχές.

Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε στις 15 Απριλίου. Την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να επιδιορθώσει τις ζημιές και να καταστήσει την ιστορική εκκλησία «ακόμη πιο όμορφη».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up