Στρ. Σαραούδας: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πάνε τα παιδιά της Μεταμόρφωσης σε κοντέινερ
Κοινωνία

Στρ. Σαραούδας: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πάνε τα παιδιά της Μεταμόρφωσης σε κοντέινερ

Στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Στράτος Σαραούδας, ζήτησε από τον απερχόμενο δήμαρχο, Μιλτιάδη Καρπέτα, να ενημερώσει το Σώμα και το ακροατήριο για το πολύ σοβαρό θέμα της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης που είναι υποχρεωμένος από φέτος να εφαρμόσει και ο Δήμος Μεταμόρφωσης.

Σχετικά με τη συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση ενημερώνει σε ανακοίνωσή της;

Ο κ. Καρπέτας ενημέρωσε ότι όταν είχαν έρθει οι εκπρόσωποι από το υπουργείο Παιδείας τους είχε διαμηνύσει ότι «και θέλουμε και μπορούμε να την εφαρμόσουμε». Ως εκ τούτου, στις συζητήσεις που έγιναν και στα έγγραφα που αντηλλάγησαν ο Δήμος ζήτησε τέσσερις προκατασκευασμένες αίθουσες βαρέως τύπου, οι οποίες θα τοποθετούνταν σε χώρο της ΚΤ.ΥΠ. (πρώην ΟΣΚ). Σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο απερχόμενος δήμαρχος, το υπουργείο Παιδείας ήταν ξεκάθαρο ότι θα έστελνε τις τέσσερις αίθουσες που ζήτησε ο Δήμος. Τελικά, λίγο πριν τις εκλογές ενημερώθηκε ότι για αυτό το θέμα αρμοδιότητα έχει η ΚΤ.ΥΠ. Και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την ΚΤ.ΥΠ., της ζητάνε οι δήμοι της χώρας περισσότερες από 1.000 αίθουσες και αυτή έχει περίπου 80.

Σε όλη αυτήν την προβληματική κατάσταση συμπεριλήφθηκε και το θέμα της ίδρυσης νέων νηπιαγωγείων, που όμως ο Δήμος Μεταμόρφωσης βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση γιατί έχει ιδρύσει στα χαρτιά το 10ο Νηπιαγωγείο, χωρίς βέβαια να το έχει λειτουργήσει ακόμα.

Εν τέλει ο κ. Καρπέτας είπε ότι με τα τωρινά δεδομένα το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν ελαφριές προκάτ αίθουσες στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία, όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και να λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο και μάλιστα τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης.

«Λύση μέσω δημοτικών σχολείων, για να αποφευχθούν τα κοντέινερ»

Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στράτος Σαραούδας, ο οποίος, απευθυνόμενος στο Σώμα και στο ακροατήριο, τόνισε: «Όπως καταλάβατε δεν έχουμε 10ο Νηπιαγωγείο, δεν έχουμε παραχώρηση χρήσης και τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμες τρεις ελαφριές προκάτ αίθουσες – κοντέινερ να τοποθετηθούν στα νηπιαγωγεία μας».

Στη συνέχεια ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ΚΤ.ΥΠ., όπου του μετέφεραν ότι αυτά τα κοντέινερ θα μπουν για τέσσερα χρόνια. Ενώ για το πόσο σύντομα μπορεί να κατασκευαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο, του είπαν σε 2,5 χρόνια.

Ακολούθως ο κ. Σαραούδας κατέθεσε την άποψή του γύρω από αυτό το τόσο σοβαρό θέμα λέγοντας ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ακυρώσει την απόφαση να έρθουν κοντέινερ στη Μεταμόρφωση. Πρώτη του κίνηση είναι σε συνεργασία με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να βρουν που μπορούν να δημιουργηθούν τρεις επιπλέον αίθουσες στις υπάρχουσες μονάδες ώστε να μην πάει κανένα παιδί σε κοντέινερ.

Παράλληλα, θα πιέσει να δοθεί ο χώρος για να κατασκευαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο όσο το δυνατόν ταχύτερα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, όπως είπε ο κ. Σαραούδας, γιατί δεν έχει οριστεί χωροταξικά που θα πρέπει να γίνει.

Ολοκληρώνοντας ο νέος δήμαρχος κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμβάλουν ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet