Συνάντηση Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και ΣΠΑΠ

Στις 13 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου με τον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού) στα γραφεία του Συνδέσμου στην Νέα Πεντέλη πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου. Από τον ΣΠΑΠ παρευρέθη ο πρόεδρος, Βλάσσης Σιώμος και από τον Σύλλογο η πρόεδρος κ. Σμαραγδή, ο αντιπρόεδρος κ. Αργυρόπουλος, η ταμίας κ. Καϊμάκη και το μέλος και Πεντελιώτης κ. Γουριώτης.  

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν σε μεγάλο βαθμό ενημερωτική για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, τη συνεργασία του με τους Δήμους που συμμετέχουν σε αυτόν και τον τρόπο συμβολής του σε θέματα πυροπροστασίας, κυρίως. Συζητήθηκε το πώς θα μπορούσε ο Σύλλογος να συνδράμει την προσπάθεια του ΣΠΑΠ, ενώ επισημάνθηκαν και οι μεγάλες συσσωρευμένες ποσότητες κλαδιών και χόρτων που υπάρχουν στους Δήμους – μέλη, τον πιθανό τρόπο διαχείρισης τους και την εποπτεία της περιοχής (πυροφυλάκια).

Επίσης, ζητήθηκε από τον Σύλλογο ο σημειακός καθαρισμός και η ανάδειξη δύο σημείων στη Ρεματιά. Διερευνήθηκαν, ακόμη, οι δυνατότητες συνεργασίας και συμβολής του ΣΠΑΠ σε αναγκαίες παρεμβάσεις στις οποίες αποσκοπεί ο Σύλλογος (φύτευση στην περιοχή της Φραγκοκλησιάς), προοπτική για την οποία υπάρχει αμοιβαία καλή θέληση.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, μετά τη συνάντηση δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχουμε με κοινωνικούς φορείς και Συλλόγους των Δήμων – μελών μας και εδράζονται στον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό της φροντίδας του Πεντελικού μας.

»Ενημερώσαμε για τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της περασμένης και της φετινής χρονιάς, για τη βελτίωση της πυροπροστασίας και το εφετινό καλοκαίρι. Σχεδιάσαμε επίσης από κοινού δράσεις που εξυπηρετούν τον κοινό βασικό μας στόχο, για το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet