12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

«Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και «Ο Θεός μαζί σας» του Πάν. Νικολάου είναι τα δύο έργα με τα οποία συμμετέχει στο 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» και από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Η ευρωπαϊκή πιστοποίηση η EFFE Label 2017-2018 που έλαβε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA) αποδεικνύει ότι το Διαδημοτικό Φεστιβάλ σε πείσμα των καιρών, χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου,  παρεμβαίνει δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και δίνοντας την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.

 Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφέρει:

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία πολιτιστικών δρώμενων όπως το 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τη θεατρική παράδοση και ανιχνεύει εκφραστικούς δρόμους υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Με συνέπεια, σεμνότητα και καλλιτεχνικό ήθος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας “Ρενδία Λέξις” επιβεβαιώνει τη δημιουργική πολιτιστική συνέχεια που υπάρχει στην πόλη μας. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία και σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις που απλόχερα θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές αισθητικής απόλαυσης».

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες των Δήμων Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη («Ρενδία Λέξις»), Λαυρεωτικής («Εξόρυξη»), Αγίου Δημητρίου, Αλίμου (ΘΟΠΑΑ), Μοσχάτου – Ταύρου («Εν Δράσει»), Περιστερίου («Ανδρέας Βαρούχας») και Αγίας Παρασκευής («ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ»).

  • Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη): Από 20/6 έως 30/6.
  • Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης): Από 29/8 έως 8/9.

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet