«Ανοικτός καφές στην Κηφισιά: Η Μουσική στη ζωή μας» στις 27 Ιουνίου
Κοινωνία

«Ανοικτός καφές στην Κηφισιά: Η Μουσική στη ζωή μας» στις 27 Ιουνίου

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Η Μουσική στη ζωή μας» στο Άλσος Κηφισιάς έναντι ΗΣΑΠ (δίπλα στο ALSOS Cafe Bar). Ένας «Ανοικτός Καφές» αφιερωμένος στη Μουσική και στην επίδραση που μπορεί να έχει στην καθημερινότητά μας. Αξιόλογοι ομιλητές με γνώσεις και εμπειρία στον χώρο της Μουσικής θα παρουσιάσει ο καθένας τη δική του ιστορία μέσα από την οποία θα αναφερθεί πόσο σημαντική είναι τελικά η μουσική στη ζωή μας.

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Ο κ. Βασίλης Παρδάλης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ με ειδίκευση στα συστήματα τηλεπικοινωνιών (Meng), θα παρουσιάσει τη start up εταιρεία Studio Inceptica, κύριο προϊόν της οποίας είναι μία συσκευή ανάγνωσης μουσικών κειμένων από άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης. Η συσκευή αυτή μετατρέπει μουσικά κείμενα (παρτιτούρες) σε ανάγλυφη γραφή Braille ώστε να μπορέσουν να διαβαστούν από τυφλούς ή αμβλύωπες. Η Studio Inceptica κατέκτησε την 1η θέση στο πρόγραμμα υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς 2016 – 2017, και ήταν στην πρώτη δεκάδα του Athens Startup Awards 2017 που διοργανώθηκε από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής.
  2. Ο κ. Ευάγγελος Κοκκόρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, με σημαντικό έργο στη μουσική εκπαίδευση και στην ιστορία της μουσικής, θα αναφερθεί στη μουσική εκπαίδευση, η οποία ξεκινάει από την παιδική ηλικία, πώς εξελίσσεται, τι δυνατότητες υπάρχουν, και ποια τα σημαντικότερα οφέλη που μπορεί να δώσει η μουσική γενικότερα τόσο στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες.
  3. Ο κ. Ηλίας Πιλάλης, καθηγητής Μουσικής Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, θα μιλήσει για τη μουσική εκπαίδευση στη ζωή μας από την παιδική και σχολική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαύσουμε τα μουσικά σύνολα «Εκτός Ύλης» και «Adlibitum».

Οι δράσεις «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά» εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας του Δήμου Κηφισιάς για την Επιχειρηματικότητα και οργανώνονται από τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγοράς Εργασίας, Πολιτικής Προστασίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου, Ευάγγελο Αυλήτη. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για δυνητικά start ups, γενικό start up networking, αλλά και πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών της Κηφισιάς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι συμμετέχοντες θα επιβαρύνονται με ό,τι καταναλώσουν.

«Ανοικτός καφές στην Κηφισιά: Η Μουσική στη ζωή μας» / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet