ΗΠΑ – Ιράν: Ο πόλεμος δηλώσεων διατηρεί την ένταση
Κόσμος

ΗΠΑ – Ιράν: Ο πόλεμος δηλώσεων διατηρεί την ένταση

Το Ιράν θα απαντήσει αυστηρά σε οποιαδήποτε αμερικανική απειλή εναντίον του προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, από τη μία να δηλώνει ότι δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν και ταυτόχρονα να τονίζει πως αν ξεσπάσει σύρραξη, θα «εξαλειφθεί» η Ισλαμική Δημοκρατία.

«Δεν επιδιώκω πόλεμο, ο οποίος αν γίνει θα οδηγήσει σε εξάλειψη που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό», είπε συγκεκριμένα ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC News μία ημέρα αφού ανακάλεσε τη διαταγή που είχε δώσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν πυραυλικά πλήγματα στην ιρανική επικράτεια σε αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Από την πλευρά του Ιράν ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε παραβίαση των ιρανικών συνόρων. «Το Ιράν θα αντιμετωπίσει αυστηρά οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή από την Αμερική», τόνισε ο Μουσαβί.

Στο μεταξύ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζήτησε σήμερα από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφεύγουν να δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες ενδέχεται να εκτίθενται σε κινδύνους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet