Στην ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής η περιφερειάρχης Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Στην ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής η περιφερειάρχης Αττικής

Στην ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής, σεβασμιότατου κ. Ελπιδοφόρου, που έλαβε χώρα το Σάββατο το πρωί στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, παρευρέθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε μεταξύ άλλων ερωτηθείσα σχετικά ότι «σήμερα γίνονται τα πρώτα βήματα μιας Αποστολής όπου διακυβεύονται μεγάλα οφέλη και νέοι δρόμοι». «Η διαχειριστική δεινότητα του νέου αρχιεπισκόπου, ο χαρισματικός του λόγος, η λαμπρή πορεία του στη Μητέρα Εκκλησία, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αποτελούν εχέγγυα της ενότητας μιας Ομογένειας καύχημα και εγγύησης διατήρησης της γλώσσας, της πίστης και του ελληνικού φρονήματος εκτός συνόρων», συνέχισε η ίδια.

«Θα εξάρω ωστόσο την προσήλωσή του σε υψηλές ιδέες όπως η επαναλειτουργία της πνευματικής μας κοιτίδας στη Χάλκη, η άμεση επανεκκίνηση των εργασιών ανοικοδομήσεως του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, η δημιουργία ορθόδοξων κοινοβίων στην Αμερική και πρωτίστως, όπως κατά δήλωσή του: “τα εθνικά θέματα να είναι μεταξύ των καρπών που πρέπει να μοιραζόμαστε με τον απανταχού της Γης Ελληνισμό, στηριζόμενοι στο ελληνοαμερικανικό λόμπυ, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα”», προσέθεσε η περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet