Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: Η Αρχή του Τέλους της Κρίσης μπορεί να γίνει στις 7 Ιουλίου
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: Η Αρχή του Τέλους της Κρίσης μπορεί να γίνει στις 7 Ιουλίου

Έφυγα σαν τόσους άλλους της γενιάς μου για το εξωτερικό το 2010. Έζησα για πέντε χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σπουδές μου και άλλα τέσσερα στις Βρυξέλλες, όπου δούλεψα σε διάφορες ΜΚΟ, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στις Βρυξέλλες μετακόμισα για να είμαι κοντά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στο οποίο πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, παρ’ όλα όσα είδα εκεί. Η Ευρώπη της αλληλεγγύης δεν υπήρχε. Στη θέση της ήταν μια σειρά από εργαλεία στα χέρια των πλούσιων και των ισχυρών, για να διατηρούν τα πλούτη και τη δύναμη τους.

Γράφει ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν*

Επέστρεψα στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018, όχι επειδή τελείωσαν τα μνημόνια και υπάρχουν ξαφνικά δουλειές για όλους, αλλά ακριβώς επειδή μια δεκαετία μετά την αρχή της κρίσης η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Γνωρίζω πλέον πως δεν θα μας σώσει κανείς και κανένας θεσμός δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό του λαού μας. Η ερημοποίηση της Ελλάδας, η μετανάστευση των νέων σαν και εμένα στο εξωτερικό, η κωματώδης κατάσταση της οικονομίας μας, δεν πρόκειται να τελειώσει παρά μόνο με δικιά μας παρέμβαση.

Γι’ αυτό επέστρεψα: για να δώσουμε αυτή τη μάχη. Και μια από τις βασικότερες, ειδοποιούς διαφορές του κινήματος ΜέΡΑ25/DiEM25 είναι η πανευρωπαϊκή συστράτευση στη μάχη αυτή όλων των ανθρώπων που διεκδικούμε το ίδιο όραμα και που ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να εγκαταλείψουμε την όμορφη ιδέα της ενωμένης Ευρώπης στα χέρια αυτών που με τέτοιο κυνισμό την ευτελίζουν. Έχουμε εκατομμύρια συμπολίτες μας από όλη την Ευρώπη στο πλευρό μας σε αυτή τη μάχη που δίνουμε στην Ελλάδα, μέσω του πανευρωπαϊκού μας κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ε.Ε., του DiEM25. Η Ευρώπη δεν είναι ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι και οι μισάνθρωπες πολιτικές τους. Η Ευρώπη είμαστε όλοι εμείς και θα αντισταθούμε σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, ξεκινώντας την αντίσταση από τη χώρα που το χρειάζεται περισσότερο: την Ελλάδα.

Συντάσσομαι, λοιπόν, με το ΜέΡΑ25, ένα ευρύ μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους (αριστεροί, πράσινοι, φιλελεύθεροι), οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να νομοθετούμε με γνώμονα την ευημερία του λαού και της χώρας μας: την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία, την οικονομία. Πρέπει πρώτα να σπάσουμε τα δεσμά της οικονομικής μας αποικιοποίησης. Μια αποικιοποίηση που μας επέβαλε η άθλια κρατική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και πλέον και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φλόγα της ελπίδας του ’15 αναζωπυρώνεται και αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε κανέναν άλλον να τη διαχειριστεί πέρα από εμάς. Στις 7 Ιουλίου παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μου του Βόρειου Τομέα Αθηνών να είναι στο πλευρό μας για να αρχίσει το τέλος της ελληνικής κρίσης. Ο εχθρός της χώρας μας δεν ήταν ποτέ οι ξένοι, αλλά η δικιά μας διχόνοια.

  • Υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1) με το ΜέΡΑ25.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet