Ομιλίες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Γαλάτσι
Αυτοδιοίκηση

Ομιλίες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Γαλάτσι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων Γαλατσίου την Τετάρτη 17/6 και την Πέμπτη 18/6, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Την Τετάρτη 17/6, σε μαζική σύσκεψη στο καφενείο «ΆΓΡΑ» στα Καραγιαννέικα, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθήνας Θανάσης Παφίλης και Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής «να δυναμώσουν τη δύναμή τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, ώστε στις 8 Ιουλίου, με καλύτερους όρους ο λαός να οργανώσει την πάλη του απέναντι στην προαποφασισμενη μέχρι το 2060 αντιλαϊκή πολιτική». 

Την Πέμπτη, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μίλησαν στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ οι υποψήφιοι βουλευτές Βορείου Τομέα Έλσα Βακάλη και Θανάσης Παφίλης. 

Στην τοποθέτησή της η Έλσα Βακάλη κάλεσε τη νεολαία «να κάνει σε αυτή τη μάχη ένα αποφασιστικό βήμα και να στηρίξει τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίες ήταν μπροστά στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, μαθητείας, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στα σχολεία και τις γειτονιές. Να στηρίξει τις δυνάμεις εκείνες που μπήκαν μπροστά ώστε να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή στα σχολεία και στις γειτονιές, και την οποία μπορεί ο λαός και η νεολαία να την πετάξει εκτός βουλής».

Ο Θανάσης Παφίλης στον ομιλία του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας «την τεράστια ευθύνη που φέρει στο ξέπλυμα της πολιτικής της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εμφανίζονται δικαιωμένοι, μετά την αντιλαϊκή πολιτική που συνέχισε στα χνάρια τους και ο ΣΎΡΙΖΑ». 

Έθεσε δε το δίλημμα στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί «κάθε αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, κάθε άνθρωπος του μόχθου και της δουλειάς: Θα στηρίξουμε την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, των μονοπωλιακών ομίλων, την πολιτική δηλαδή που θα εφαρμόσει την επόμενη μέρα οποία κυβέρνηση και αν προκύψει; Ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, που δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα και που θα παλέψει, ως μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για τα δίκια των εργαζομένων και του λαού, μέσα και έξω από τη βουλή;». 

Κάλεσε επίσης τον λαό σε επαγρύπνηση, όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, στηλιτεύοντας «τον εφησυχασμό που σπέρνει η κυβέρνηση, η οποία, ταυτιζόμενη με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αναγορεύουν σε θεματοφύλακες την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οργανισμοί οι οποίοι διαγκωνίζονται για τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet