Υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Γ. Ράγκος
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Γ. Ράγκος

Υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο κ. Γιώργος Ράγκος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ράγκος κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως επικεφαλής του συνδυασμού Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας – ρήξη – ανατροπή στο Ηράκλειο. Ο συνδυασμός δεν κατάφερε να εισέλθει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

Για τις εθνικές εκλογές ο κ. Γ. Ράγκος επισημαίνει τα εξής:

Στις εκλογές στις 7 Ιούλη μαυρίζουμε τα πολιτικά ζόμπι της Ν.Δ. και των μνημονίων που διεκδικούν επάνοδο. Παλεύουμε να πετάξουμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής έξω από τη Βουλή και μέσα στη φυλακή. Απέναντι στα αδιέξοδα και τους συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, τη δύναμη που ενώνει την αντίσταση και την αριστερά, ενάντια στα αφεντικά, τη δεξιά και στους φασίστες. 

Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη πίσω από τα παχιά λόγια και τα χαμόγελα ότι έχουν τις συνταγές για την ανάπτυξη, δεν μπορούν να κρύψουν τις επιθέσεις που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους. Μείωση του προσωπικού στις  εξαντλημένες δημόσιες υπηρεσίες μέσα από την πολιτική του 1 προς 5 (πέντε φεύγουν με σύνταξη, ένας προσλαμβάνεται στη θέση τους), απολύσεις συμβασιούχων, πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», με ωράρια και μέρες εργασίας εξοντωτικά, περικοπές που θα συνεχίσουν να τσακίζουν σχολεία, νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζεται η εργατική τάξη. Όλα αυτά για να δώσουν κίνητρα στους καπιταλιστές με φοροαπαλλαγές στους πλούσιους. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν να φέρουν για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ο Μητσοτάκης και οι πλούσιοι φίλοι του. 

Τα πολιτικά ζόμπι της Δεξιάς μπορούν και δημαγωγούν πάνω στην  καταστροφική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης και τις ανάγκες του ελληνικού καπιταλισμού. Από τη μετατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιούλη το 2015 σε υποταγή στα μνημόνια μέχρι τα σημερινά θηριώδη ματωμένα πλεονάσματα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 12 δισ. ευρώ «υπερπλεονάσματα» από τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, από τα οποία τα 9 δισ. ευρώ πήγαν για το χρέος, τους τραπεζίτες και φοροαπαλλαγές για τα αφεντικά και μόλις 3 δισ. επέστρεψαν σαν ψίχουλα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Η δήθεν «επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια» για την οποία καμαρώνει ο Τσίπρας, ήρθε με υπόκλιση στο πρόγραμμα της τρόικας και του νεοφιλελευθερισμού, μια υπόκλιση-δώρο στον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.

Τα ίδια ισχύουν στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Η απάντηση του Τσίπρα στην εθνικιστική υστερία που ξεσήκωσε η Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η προσπάθεια να αποδείξει πόσο κερδισμένα βγήκαν τα «εθνικά συμφέροντα» από αυτή τη συμφωνία. Η συνεργασία με τον Τραμπ, με το ΝΑΤΟ, με τον Νετανιάχου δεν είναι αντίδοτο στον εθνικισμό, είναι τροφοδότης του ελληνικού σοβινισμού και πιο βαθιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ακόμα και στον τομέα της αντιμετώπισης των προσφύγων η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να προδώσει το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης του κόσμου που υποδέχθηκε το προσφυγικό κύμα. Συνεργασία με την Ε.Ε. – φρούριο, Frontex και πνιγμοί στη θάλασσα, στρατόπεδα ντροπής στα νησιά, φονικές «επαναπροωθήσεις» στον Έβρο. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν μπορούν να σταματήσουν τη δεξιά επίθεση. Αντίθετα, με την πολιτική τους ανοίγουν τον δρόμο στον Μητσοτάκη. 

Ο κόσμος της δουλειάς επιμένει στην αντίσταση. Δεν είναι ηττημένος, είναι οργισμένος. Για τέσσερα χρόνια η εργατική τάξη και η νεολαία έδωσαν μάχες, συγκρούστηκαν σε κάθε βήμα με τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διεκδίκησαν να πάρουν πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια. Το δείχνουν οι απεργιακοί αγώνες που ξεσπάνε, μέσα στην  προεκλογική περίοδο, από τους εργαζόμενους στις τράπεζες ενάντια στις μαζικές απολύσεις, τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία για μόνιμη εργασία και μαζικές προσλήψεις, μέχρι τις απεργίες των εργαζόμενων απέναντι στα αρπακτικά της ιδιωτικής υγείας. 

Το δείχνουν οι δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν ενάντια στον σεξισμό και την καταπίεση, από την απεργιακή 8 Μάρτη μέχρι το φετινό Pride στην Αθήνα. Το δείχνουν οι χιλιάδες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος που έχουν οδηγήσει τους ναζί της Χρυσής Αυγής στην εκλογική κατάρρευση και ένα βήμα πριν από τη φυλακή.

Οι εργάτες και οι εργάτριες που επιμένουν να αντιστέκονται δεν είναι μόνοι. Σε όλον τον κόσμο η εργατική τάξη είναι ένα καζάνι που βράζει. Το έδειξαν και το δείχνουν καθημερινά η γενική απεργία στη Βραζιλία ενάντια στον ακροδεξιό Μπολσονάρο, η απεργία γυναικών στην Ελβετία, οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ που ανάγκασαν σε υποχώρηση τη δεύτερη υπερδύναμη του πλανήτη, οι εξεγερμένοι του Σουδάν που δεν αφήνουν να περάσουν τα πραξικοπήματα. Η εργατική τάξη είναι δύναμη και χρειαζόμαστε μια Αριστερά που να εμπιστεύεται αυτόν τον κόσμο και να δείχνει την αντικαπιταλιστική προοπτική. Αυτόν τον ρόλο παίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Απέναντι στα αδιέξοδα αυτού του συστήματος και στον νέο γύρο θυσιών που ετοιμάζουν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προτείνει τις εναλλακτικές λύσεις. Όταν η Τράπεζα Πειραιώς χειρίζεται τα «κόκκινα δάνεια» δίνοντας ένα πακέτο 28 δισεκατομμυρίων σε Σουηδούς τραπεζίτες έναντι 450 εκατομμυρίων ευρώ, πραγματοποιεί «κούρεμα» περίπου 84%. Γιατί να μην κουρευτούν 84% τα στεγαστικά δάνεια του κόσμου που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του; Απαιτούμε κούρεμα προς όφελος των εργατών, όχι των τραπεζιτών. Όταν ο Δαυίδ της Κόκα Κόλα κλείνει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και τη Φριγκογκλάς στην Πάτρα η απάντηση είναι η κρατικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. 

Έλεγχος στα κλειδιά της οικονομίας από τους εργάτες και όχι από τις «αγορές» και τους «θεσμούς» που λατρεύει η Ν.Δ. και προσκυνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουμε στην ανάγκη της διεθνιστικής ρήξης και αποδέσμευσης από το ευρώ και την Ε.Ε. Παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα και πόλεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να κλείσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να τσακίσουμε τους φασίστες και να ολοκληρωθεί η καταδίκη τους και όχι να πέσουν στα μαλακά. Για να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών κόντρα στον εθνικισμό και την απειλή του πολέμου. 

Έχουμε μπροστά μας σκληρούς αγώνες. Το κίνημα χρειάζεται τη στήριξη πρωτοβουλιών όπως το Συντονιστικό των Νοσοκομείων. Η ΚΕΕΡΦΑ έχει τη συμβολή της με τις ενωτικές αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες της δέκα χρόνια τώρα. 

Να στηρίξουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με την ψήφο στις 7 Ιούλη και με την κοινή δράση στους αγώνες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet