Γ. Σγουρός: Η Ρ. Δούρου παραδίδει στα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων καμένη γη
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Ρ. Δούρου παραδίδει στα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων καμένη γη

«Η Ρ. Δούρου παραδίδει στα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων καμένη γη» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κάνοντας λόγο, επίσης, για «τόνους ψεμμάτων» από πλευράς της απερχόμενης περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, και με αφορμή τη διένεξη ανάμεσα στην απερχόμενη περιφερειάρχη Αττικής. Ρένα Δούρου και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη για τους διαγωνισμούς που ακύρωσε η πρώτη για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας και Κομποστοποίησης το 2014, ώστε, όπως τονίζει η παράταξη του Γ. Σγουρού, η Αττική να αποκτήσει υποδομές εφάμιλλες ων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο Γ. Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι προκλητικό μετά από 5 χρόνια ολοκληρωτικής απουσίας, απραξίας και αδράνειας από το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής που έχουν εγκλωβίσει την Αττική σε τρομακτικά αδιέξοδα, η κ. Δούρου να συνεχίζει να πορεύεται με οδηγό το ψέμα και την παραπληροφόρηση.   

Η αλήθεια είναι ότι η κ. Δούρου:

1ον: Ακύρωσε τους διαγωνισμούς που είχαμε προγραμματίσει για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας και Κομποστοποίησης το 2014 καθαρά για λόγους ιδεοληψιών. Δεν υπήρχε καμία αντίθεση με τις Κοινοτικές Οδηγίες.  

2ον: Οι διαγωνισμοί γίνονταν μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και των Δήμων, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, αφού τα έργα ήταν ενταγμένα στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και μάλιστα ως μεγάλα έργα.  

3ον: Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι διαγωνισμοί μέσω ΣΔΙΤ προχώρησαν –  με τροποποιήσεις όπου χρειάστηκε – και με σειρά δημόσιων υποστηρικτικών δηλώσεων από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Φάμελλος, Πιτσιόρλας, Χαρίτσης) που δεν έχουν τις εμμονές της κ. Δούρου.  

4ον: Η κατασκευή των Μονάδων το 2014 δεν θα επιβάρυνε τους πολίτες ούτε με ένα ευρώ αφού το κόστος θα προερχόταν από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια. Έκτοτε η κ. Δούρου έχει υπογράψει συμβάσεις με εργολάβους άνω των 100 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει το ίδιο σύστημα διαχείρισης. Έτσι τιμώρησε τον «προαιώνιο εχθρό», τον εργολάβο…

5ον: Στους διαγωνισμούς δεν προβλέπονταν εγγυημένες ποσότητες και οι δυναμικότητες αποτελούσαν αντικείμενο ελεύθερης εξέτασης στο πλαίσιο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.   

6ον: Στους διαγωνισμούς προβλέπονταν η κατασκευή τριών Μονάδων Κομποστοποίησης για τη διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων.   

Συμπερασματικά: Η προπαγάνδα, το ψέμα και η παραπληροφόρηση της κ. Δούρου φτάνουν στο τέλος τους. Δεν προχώρησε, παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, την ανακύκλωση. Προκάλεσε την οργή των τοπικών κοινωνιών σε Βορειοανατολική και Δυτική Αττική με το εμπόριο ελπίδας που πούλησε και τις παλινωδίες της.  

Το μόνο που αφήνει μετά από 5 χρόνια θητείας είναι τόνους ψεμάτων, έναν υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ και άρα αβέβαιο μέλλον για τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες του λεκανοπεδίου, τις κοινωνίες στα κάγκελα και έναν σχεδιασμό που χρήζει άμεσης επαναξιολόγησης. Εμείς μέσα σε δύο χρόνια θητείας  (2012-2014) καταφέραμε να φέρουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών κοντά στη λύση του. Η κ. Δούρου μέσα σε 5 χρόνια θητείας ακύρωσε κάθε πρόοδο εγκλωβίζοντας τους κατοίκους της Αττικής στη διαχείριση των απορριμμάτων σε τρομακτικά αδιέξοδα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet