Ενάντια στη λειτουργία παιδικού σταθμού τα απογεύματα η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενάντια στη λειτουργία παιδικού σταθμού τα απογεύματα η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου

Ενάντια στη λειτουργία δημοτικού παιδικού σταθμού του Δήμου Αμαρουσίου κατά τις απογευματινές ώρες τάσσεται η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Μέσα από τη διαδικασία του «αποφασίζομε και διατάζουμε» η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πατούλης σκέπτεται να εφαρμόσει σε έναν παιδικό σταθμό την απογευματινή λειτουργία. Και όπως μαθαίνουμε από τις διάφορες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες η στελέχωση του θα γίνει με προσωπικό μέσα από δουλεμπορικό γραφείο ενοικιάσεως εργασίας και από «εθελοντικό» προσωπικό που θα δουλεύει και το πρωί και το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου δεν μας προκαλεί εντύπωση. Είναι γνωστό το μένος του απέναντι στους εργαζόμενους, τις κατακτήσεις τους και τα δικαιώματά τους. Σήμερα ανακαλύψαμε και το μένος του απέναντι στα παιδιά.  

Αντί η διοίκηση του Δήμου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σύγχρονων και ασφαλών για να λειτουργούν στα πλαίσια της διαπαιδαγώγησης και ανάπτυξης των παιδιών, έρχεται να υλοποιήσει έναν αντιλαϊκό σχεδιασμό που είχε για χρόνια στο κεφάλι της και μετατρέπει τους παιδικούς σταθμούς σε πάρκινγκ, προκειμένου οι γονείς να κάνουν αμέριμνοι τα ψώνια τους.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι απαράδεκτη. Τα παιδιά μας δεν είναι αντικείμενα, όπως τα θεωρούν κάποιοι, που θα πρέπει να τα παρκάρουμε κάπου και μάλιστα με προσωπικό που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους.

Όσο για το προσωπικό, ξέρουμε καλά ότι η διοίκηση Πατούλη χρόνια τώρα υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το μισθολογικό κόστος για να ικανοποιήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τη ιοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και του Νομικού Προσώπου να σταματήσουν κάθε διαδικασία απογευματινής λειτουργίας. Για το χαμηλό τζίρο των καταστημάτων στο κέντρο του Αμαρουσίου δεν φταίνε τα παιδιά, αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων που συνειδητά υπηρέτησε και η δημοτική αρχή του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet