Τσίπρας σε Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει σοβαρό τίμημα
Πολιτική

Τσίπρας σε Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει σοβαρό τίμημα

Αυστηρό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ότι όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει σοβαρό τίμημα.

Παράλληλα, υπογράμμισε την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος για εκείνον (όπως σχετικώς τον ενημέρωσαν συνεργάτες του), τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «δεν λέει κάποια πράγματα», αλλά μιλά τη γλώσσα του διεθνούς δικαίου, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας. Επίσης «δεν μιλά μόνος του» – όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Ερντογάν – αλλά μιλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της Ε.Ε. και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας.

Δεν έχει κανένα νόημα η αδιέξοδη, ατελέσφορη κλιμάκωση. Είναι ένδειξη αδυναμίας, τόνισε, και κάλεσε, «αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ».

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Όλοι εσείς, τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη».

«Υπηρετείτε σε μια ιστορική Φρουρά, σε μια ιστορική Δύναμη και ξέρετε όλοι σας τι σημαίνει αυτό. Είστε οι πρεσβευτές της Ελλάδας στην αδελφή χώρα της Κύπρου, και η παρουσία σας είναι πολύ ουσιαστική», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί την «κινητήριο δύναμη και έναν ανεκτίμητο πολλαπλασιαστή ισχύος, που βαδίζει στον δρόμο της ευθύνης, με το ίδιο σθένος και με το κεφάλι ψηλά».

«Για τους λόγους αυτούς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «όλοι είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όλους και όλες εσάς. Για τον επαγγελματισμό σας, την αποτελεσματικότητα, την αυταπάρνηση και τη διάθεσή σας για προσφορά».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet