Αλ. Τσίπρας προς Τουρκία: Την Ελλάδα δεν την απειλεί κανένας, τελεία και παύλα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας προς Τουρκία: Την Ελλάδα δεν την απειλεί κανένας, τελεία και παύλα

«Την Ελλάδα δεν την απειλεί κανείς. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Και είδατε, ήρθε το Γιαβούζ και κατευθύνθηκε προς τα κάτω. Ούτε σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο, ούτε τους πέρασε από το μυαλό», είπε ο κ. Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε: «προειδοποιούμε τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να απειλήσουν την Τουρκία μέσω της ΕΕ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα είναι να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που μιλώντας στην ΕΛΔΥΚ προειδοποίησε πως «θα υπάρξει σοβαρό τίμημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ο Τσελίκ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «κρατά λάθος στάση» και «από άποψη διεθνούς δικαίου είναι προφανές πως η Τουρκία έχει δίκιο».

«Ελλάδα και Κύπρος προσπαθούν μονομερώς να βάλουν χέρι στις πηγές ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Τσελίκ σύμφωνα με το OPEN ενώ προέτρεψε την ΕΕ «να προειδοποιήσει την Ελλάδα γι αυτό το θέμα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet