Το 7ο παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες… μπαίνει στον χορό
Πολιτισμός

Το 7ο παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες… μπαίνει στον χορό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής «Κορύβαντες» προσκαλεί στο 7ο παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες, με τίτλο «Πήγα να σύρου τον χορό και να τον τροϋρίσω».

Η τελική χορευτική παράσταση του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 29/06/2019 και ώρα 20:00, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας της Αγίας Παρασκευής.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν όλα τα τμήματα χορού και τραγουδιού του συλλόγου, ενώ συνοδοιπόροι τους σε αυτό το μουσικοχορευτικό ταξίδι θα είναι και το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Δάφνης Ταξιδευτές Πολιτισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Φυλής, η Ένωση Νησιωτών Αιγαίου και Φίλων παραδοσιακών χορών, καθώς και η χορωδία του Κέντρου Λαϊκού Πολιτισμού «Το Πανηγύρι».

Τέλος, την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Μιχελής Θεολόγος – βιολί, Κοπανιτσάνος Κωνσταντίνος – κλαρίνο & ζουρνάς, Μήτσου Πέτρος – ζουρνάς, γκάιντα και τσαμπούνα, Καλαϊτζάκης Κώστας – λάουτο, Παπαγεωργίου Πέτρος – κρουστά, Βαρσαμάς Αποστόλης – ούτι & τραγούδι, Βαϊρλή Έφη – τραγούδι και Κατσής Γιάννης – τραγούδι.

«Με το καλό λοιπόν να ανταμώσουμε και να σεργιανίσουμε όλοι παρέα στα μονοπάτια της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας» λένε οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι όπως κάθε χρόνο θα ακολουθήσει γλέντι για όλους!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν ο Ιάκωβος Πελέκης και η Έφη Βαϊρλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet