Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την Παράδοση
Πολιτισμός

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την Παράδοση

Τιμώντας την παράδοση ο Δήμος της Κηφισιάς διοργάνωσε και φέτος στο αίθριο του δημαρχείου το Σάββατο 22 Ιουνίου το 23ο Σεργιάνι στην Παράδοση και την Κυριακή 23 Ιουνίου το 4ο Αντάμωμα 2019.

Για δύο ημέρες οι φίλοι της παραδοσιακής μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές μουσικές από τον τόπο μας τιμώντας τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου ξεκίνησε το 23ο Σεργιάνι με τα χορευτικά τμήματα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς συνοδεία των μουσικών Κώστα Μήτση (τραγούδι), Κώστα Λιόντου (κλαρίνο), Βασίλη Κλουβάτου (βιολί), Ιωάννας Ρήγα (σαντούρι), Δημήτρη Ράπτη (λαούτο) και Βασίλη Οικονόμου (τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι) υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Σίσσυ Παπασπύρου.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου δεύτερη ημέρα του 4ου Ανταμώματος 2019 η βραδιά άνοιξε με την χορευτική ομάδα Παραδοσιακού Χορού ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Οι Κρηταγενείς», η «Πνευματική Στέγη» Ζευγολατιού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαρτίνου «Μελίσσα», η Χορευτική ομάδα «Καλέντζι» και το επίλεκτο Χορευτικό Τμήμα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν οι μουσικοί Στέλλα Κονιτοπούλου (τραγούδι), Βασίλης Κλουβάτος (βιολί). Χρήστος Χάρης (κλαρίνο), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο, τραγούδι), Βασίλης Οικονόμου (τουμπελέκι, σαντούρι, ντέφι), Γιάννης Κακουδάκης (λύρα Κρητική), Νίκος Κακουδάκης (Κρητικό λαούτο) υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Μαρίας Μπαφαλούκου, Γρηγόρη Μωραΐτη, Μιχάλη Κυπριανού, Ιωάννη Ζυγογιάννη και Σοφίας Κότσαρη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικών αναμνηστικών βραβείων στα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων είχε η υπεύθυνη χορευτικών του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς, Στέλλα Κονιτοπούλου.

Στο διήμερο παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ζέτη Κασιμάτη, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», Σίσσυ Παπασπύρου, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πόλυ ΑστερίουΜαρία-Χριστίνα Τσιάμα και ο Παντελής Παπανικολόπουλος.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η σκηνοθέτις – ηθοποιός Κική Αυγουστάτου

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet