Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε τους παιδικούς σταθμούς Χαλανδρίου
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε τους παιδικούς σταθμούς Χαλανδρίου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, παρουσία και του υποψηφίου βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών (Β1) Χρήστου Κασίμη, περιόδευσε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου στους παιδικούς σταθμούς του Χαλανδρίου.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς επικεντρώθηκε στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στις συμβάσεις των υπαλλήλων που δεν καλύπτουν τις μόνιμες ανάγκες των παιδικών σταθμών και δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέπτυξε τη θέση του κόμματος «για την αναγκαιότητα να υπάρχει Προσχολική Αγωγή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και να δημιουργηθούν ασφαλείς και κατάλληλες υποδομές».

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, «να απορρίψουν την πολιτική που κρατάει χιλιάδες εργαζόμενους σε ομηρία και χωρίς δικαιώματα, τιμωρώντας τα κόμματα που την υλοποιούν και στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».

Όπως τόνισαν, «το πραγματικό κριτήριο ψήφου θα πρέπει να είναι τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που βιώνουν καθημερινά οι λαϊκές οικογένειες, όπως αυτό της Παιδείας, και που απορρέουν τόσο από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των μέχρι σήμερα αστικών κομμάτων και των κυβερνήσεών τους.

Εκτενής αναφορά έγινε και στα σχέδια νόμου και τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σε σχέση με την προστασία της μητρότητας – επίδομα μητρότητας, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, την επαναφορά του κατώτατου μισθού ως βάση συζήτησης στα 751 ευρώ κ.ά.

«Οι θέσεις του ΚΚΕ συνάντησαν ευρύτατη και θερμή αποδοχή από τους εργαζόμενους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet