Φώτης Καρύδας: Οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύονται και εμείς θα εργαστούμε σκληρά για να τους δικαιώσουμε
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Φώτης Καρύδας: Οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύονται και εμείς θα εργαστούμε σκληρά για να τους δικαιώσουμε

Με στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2019, το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δίνει τον λόγο σε υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, τον οποίο και καλύπτει ειδησεογραφικά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όσα έγιναν, αλλά και όσα απαιτούνται να γίνουν στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε υπόψη τους 5 ερωτήματα, τα οποία και τους καλούμε να απαντήσουν εκφράζοντας το πλαίσιο των αρχών που χαρακτηρίζει τους κομματικούς χώρους που εκπροσωπούν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Φώτη Καρύδα:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του καθώς προσέρχεται στην κάλπη;

Το διακύβευμα είναι η αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας με ισχυρή ανάπτυξη, δουλειές για όλους και ένα καλύτερο αίσθημα ασφάλειας, μακριά από ιδεοληψίες και κωλυσιεργία.

Και ο ψηφοφόρος θα πρέπει να έχει στο μυαλό του το κυβερνητικό έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Χρέωσαν τη χώρα με ένα αχρείαστο μνημόνιο και πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι έφεραν την Ελλάδα εκεί που την είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. πριν τις εκλογές του 2015.

Ο Έλληνας πολίτης θέλει να κοιτάξει μπροστά, μακριά από τακτικές του ψέματος και του λαϊκισμού, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να είναι μια σύγχρονη χώρα.

Αν σας ζητούσαμε να μας εκτιμήσετε τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το 1 έως το 10, ποιον αριθμό θα επιλέγατε και για ποιον λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ έκανε μια έρευνα επί του θέματος, της οποίας τα συμπεράσματα ήταν πως μόλις το 7% των πολιτών εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα, συνεπώς η απάντηση σε αυτό που με ρωτήσατε θα έπρεπε να είναι το 1.

Ωστόσο, ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα αλλάξει με τη δική μας στάση και οπωσδήποτε με τη σημαντική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας κατά 72% από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συναντάμε πολύ ενδιαφέροντα βιογραφικά.

Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, ποια θεωρείτε ως τα 5 μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές;

Με τη νίκη στις εθνικές εκλογές, από την επόμενη κιόλας ημέρα η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε πολλαπλά μέτωπα. Από την Πολιτική Προστασία και την Ασφάλεια, έως την Υγεία, την Παιδεία και οπωσδήποτε την Οικονομία.

Η εκκίνηση μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς θα μπορέσουν να προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους.

Πρόκειται για τομείς στους οποίους η απερχόμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.

«Ο Έλληνας πολίτης θέλει να κοιτάξει μπροστά, μακριά από τακτικές του ψέματος και του λαϊκισμού».

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές, πόσο εφικτό βλέπετε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες;

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Έλληνες θα μας εμπιστευτούν και θα δώσουν στο κόμμα μας ισχυρή εντολή για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον, αν αυτό δεν συμβεί, παρότι ο αρχηγός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εκπέμψει συναινετική συμπεριφορά και μήνυμα ευρύτερης ενότητας.

Κανείς, ωστόσο, δεν θα ήθελε η χώρα μας να μπει σε μια περιπέτεια αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, ακόμη και μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

Διανύουμε τον 10ο χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμη ο μέσος Έλληνας υφίσταται σοβαρές πιέσεις εξαιτίας της. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες του κόμματος που εκπροσωπείτε τόσο στο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, όσο και στη μη αντιμετώπισή της μέχρι σήμερα;

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει τεθεί εκ νέου ενώπιον του εκλογικού σώματος μέσω της διαδικασίας των Ευρωεκλογών, αλλά και μέσω των εκπροσώπων του κόμματος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στις Περιφερειακές.

Το μήνυμα είναι ότι οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύονται και εμείς θα εργαστούμε σκληρά για να δικαιώσουμε την τιμή που μας κάνουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet