Δήμος Αμαρουσίου: Κανένας δεν μπορεί να απαξιώσει το μεγαλύτερο έργο που έγινε στο Μαρούσι τις τελευταίες δεκαετίες
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Κανένας δεν μπορεί να απαξιώσει το μεγαλύτερο έργο που έγινε στο Μαρούσι τις τελευταίες δεκαετίες

«Κανένας δεν μπορεί να απαξιώσει το μεγαλύτερο έργο που έγινε στο Μαρούσι τις τελευταίες δεκαετίες» τονίζει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντώντας σε όσους πραγματοποιούν, όπως επισημαίνει «πόλεμο λάσπης και συκοφάντησης» για το έργο του υπογείου πάρκινγκ και της smart plaza στην πλατεία Ευτέρπης.

«Εδώ και 12 χρόνια η διοίκηση Πατούλη δίνει με επιτυχία κάθε μέρα τη μάχη απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας» τονίζει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου:

Η παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας στα εγκαίνια της νέας «έξυπνης» πλατείας και του υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 300 θέσεων, κλόνισε για μια ακόμη φορά όλους όσους επιχειρούν από το 2007 μέχρι σήμερα, χωρίς επιτυχία, να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν το έργο και την προσπάθεια της διοίκησης Πατούλη.

Πρωταγωνιστές στον πόλεμο λάσπης και συκοφάντησης αυτή τη φορά του έργου της νέας πλατείας και του υπόγειου πάρκινγκ είναι πρόσωπα που είτε συμμετείχαν στη διοίκηση Τζανίκου, που φόρτωσε το Μαρούσι χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κι άχρηστα έργα, όπως οι κυβόλιθοι του Κέντρου. Είτε πρόσωπα που αποδοκιμάστηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές γιατί δεν πρόσφεραν τίποτε στην πόλη, αν και κατείχαν θέσεις ευθύνης.

Είναι τα ίδια πρόσωπα που έχουν ταχθεί διαχρονικά απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα που έκανε στο Κέντρο του Αμαρουσίου η διοίκηση Πατούλη. Από την τοποθέτηση των δύο νέων πεζογεφυρών, μέχρι και τα έργα ανάπλασης κι αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Όση όμως λάσπη και να πετάξουν, όσα ψέματα και να πουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι σήμερα το Κέντρο του Αμαρουσίου, οι κάτοικοι, οι έμποροι και οι επισκέπτες του, έχουν στη διάθεσή τους μια σύγχρονη και φιλική πλατεία, με πολλές «έξυπνες» λειτουργίες. Αλλά κι έναν απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Στα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος του σημαντικού αυτού έργου, η διοίκηση Πατούλη απαντά με αλήθειες.

  • Αλήθεια πρώτη, η νέα λογική λειτουργίας της πλατείας Ευτέρπης

Στόχος της διοίκησης Πατούλη ήταν να παρέμβει ο Δήμος στο αρχικό σχέδιο της μελέτης, που προέβλεπε μια απλή πλακόστρωση, σε μικρότερη μάλιστα έκταση σε σχέση με την πλατεία που τελικά παραδόθηκε. Με βάση τον σχεδιασμό αυτό, στη νέα μελέτη που εκπονήθηκε τέθηκε ως προϋπόθεση η δημιουργία μιας ασφαλούς κι ελκυστικής στους επισκέπτες πλατείας, ιδιαίτερα στους νέους, που θα λειτουργεί ως τόπος διάδρασης, συνάντησης, στάσης και χαλάρωσης, η οποία να συλλειτουργεί αρμονικά µε την οδό Νερατζιωτίσσης, η οποία τη διασχίζει κατά μήκος.

Η δημιουργία µίας σύνθεσης µε ελεύθερες χαράξεις έχει ως αποτέλεσμα ο δημόσιος χώρος να επεκτείνεται και να αποκτά συνοχή µε το υφιστάμενο δίκτυο διαδρομών και πεζοδρόμων.

Η χάραξη αυτή, που δεν προβλεπόταν αρχικά, πετυχαίνει να συνδυάζει την πλατεία µε την ευρύτερη δομημένη περιοχή του παραδοσιακού πολεοδομικού και εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, καθώς και τον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ.

  • Αλήθεια δεύτερη, δίνουμε έμφαση στον «βιοκλιματικό χαρακτήρα»

Η νέα πλατεία υιοθετεί στοιχεία που την καθιστούν φιλική στο περιβάλλον,  αφού πρόκειται για μια παρέμβαση με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Η πλατεία είναι κατασκευασμένη από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και αστικό εξοπλισμό, ενώ χρησιμοποιεί φιλικές και χαμηλής κατανάλωσης πηγές ενέργειας, ενώ  συνδυάζει τη δυνατότητα smart και οπτικών εφαρμογών. Η Smart Plaza είναι προσβάσιμη ισότιμα από όλους τους πολίτες. Σε έναν υψηλής αισθητικής διαμορφωμένο χώρο όπου το υγρό με το πράσινο στοιχείο συνδυάζονται αρμονικά, το οριζόντιο τείχος προς το ρεύμα κυκλοφορίας των οχημάτων -που συνδυάζει το πράσινο με μία σύγχρονη καλλιτεχνική άποψη- βάζει STOP στη γύρω ηχορύπανση και στη φωτορύπανση προσφέροντας μία ήσυχη γωνιά συνάντησης στον χώρο της πλατείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet