Ημερίδα Δήμου Κηφισιάς για την εξοικονόμηση ενέργειας
Κοινωνία

Ημερίδα Δήμου Κηφισιάς για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Εξοικονόμηση Ενέργειας, διοργάνωσε στις 27 Ιουνίου 2019 στο δημαρχείο Κηφισιάς ημερίδα για την Ενέργεια με θέμα: «Δράσεις ενημέρωσης των δημοτών: Εξοικονομήστε Ενέργεια – Προστατεύστε το Περιβάλλον».

Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση του «Σχεδίου Δράσης Διάδοσης και Ενημέρωσης» που εκπόνησε ο Δήμος Κηφισιάς και τα οφέλη που θα έχουν από την εφαρμογή του οι δημότες του.

Αναφέρθηκαν δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Κηφισιάς, όπως ενδεικτικά:

  • Αντικαταστάσεις των λαμπτήρων πυράκτωσης με λαμπτήρες LED, σε κεντρικούς δρόμους Τατοΐου, Χαριλάου Τρικούπη, σε στάδια της πόλης «Ζηρίνειο», «Βαρδαξής», «Καλαϊτζής», ΔΑΚ κ.ά.
  • Συντήρηση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού με αντικαταστάσεις καλωδίων και πινάκων που δημιουργούσαν μεγάλες απώλειες στο δίκτυο.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης με καινούργιους λέβητες υψηλών βαθμών απόδοσης, αερολέβητες και αντλίες θερμότητας.
  • Τοποθέτηση ειδικών μετρητών κατανάλωσης ενέργειας σε κτήρια του Δήμου.
  • Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πιστοποίηση συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 50001.
  • Συνεργασία με την Εταιρία Διανομής Αερίου για την ταχύτερη εξάπλωση του δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι: Γιώργος Μαρκογιαννάκης, μηχανολόγος μηχανικός, MSc., Σταύρος Ζαπάντης, αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας και Νίκος Χατζηγεωργίου, μηχανολόγος μηχανικός – σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης.

O κ. Γιώργος Μαρκογιαννάκης, μηχανολόγος μηχανικός, MSc, παρουσιάζοντας το «Σχέδιο Δράσης Διάδοσης και Ενημέρωσης του Δήμου Κηφισιάς», τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μη-τεχνικά συστατικά της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Κηφισιάς. Η επιτυχής εφαρμογή του ΣΔΑΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που προβλέπονται και για να επιτευχθεί αυτό οι δημότες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι σωστά και αλλά και ευαισθητοποιημένοι για τη σημαντικότητα του ΣΔΑΕ στην ποιότητα ζωής της πόλης και του πλανήτη», πρόσθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας, Σταύρος Ζαπάντης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις Δράσεις του Δήμου Κηφισιάς για την Εξοικονόμηση Ενέργειας Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στις Δημοτικές Υποδομές  (Γραφεία – Κτιριακές Εγκαταστάσεις, Δημοτικός Φωτισμός, Δημοτικά Οχήματα, Αξιοποίηση των τοπικών πόρων) αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σχετικά με  τις Ιδιωτικές Υποδομές (Σπίτια, γραφεία, μαγαζιά κ.λπ.), τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Κηφισιάς έχει έρθει σε ειδική συμφωνία με την ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αεριού) για ένα προνομιακό πρόγραμμα για τη σύνδεση σπιτιών, γραφείων και μαγαζιών της πόλης με το Φυσικό Αέριο».

Ο Νίκος Χατζηγεωργίου, μηχανολόγος μηχανικός – σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης αναφέρθηκε στην εμπειρία από την εφαρμογή του ISO 50001 στον Δήμο Μεταμόρφωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, πλέον, «η Διοίκηση του Δήμου έχει σαφή εικόνα των καταναλώσεων και αυτό αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διαδικασία λήψης ορθά τεκμηριωμένων αποφάσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet