Πολυπολιτισμική εκδήλωση με θέμα τον χορό πραγματοποίησε ο ΣΦΕ
Εκδηλώσεις

Πολυπολιτισμική εκδήλωση με θέμα τον χορό πραγματοποίησε ο ΣΦΕ

Στις 23 Ιουνίου 2019, ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών πραγματοποίησε το Φεστιβάλ «Χορός πέρα από τα σύνορα» στο Ανοιχτό Θεατράκι Μελισσίων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

O αντιπρόεδρος του ΣΦΕ, Θωμάς Γκουντής, παρουσίασε το Φεστιβάλ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών  η  πρόεδρος Ευαγγελία Βλυσίδου-Λεονταρίδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιτεχνικά σχήματα πρεσβειών & κοινοτήτων από τα κράτη:

  • Γεωργία με τον Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Σύλλογο με χοροδιδασκάλους την κ. Χάτια Τζαμουκασβίλι και τον κ. Σμάγκι Τζιμσερασβίλι.
  • Ουκρανία με τον σύλλογο Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Τρεμπίτα» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αναστάσιο Καναρίδη και στην ερμηνεία την κ. Μαρία-Νικολέτα Ούμβρις.
  • Μολδαβία με την Ένωση Ελληνο-Μολδαβικής φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και το συγκρότημα «Μολδόβα» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Ίγκορ Σπριντσεάν.
  • Σχολή χορού «Dance Pallete» με χοροδιδάσκαλο την κ. Αγγελική Δίκη.
  • Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών Τμήματα Λάτιν & Ευρωπαϊκών χορών με χοροδιδάσκαλο την κ. Νανά Γονή.
  • Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο.
  • Φιλική συμμετοχή: Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων, Μπαλέτο Senior «Το μινόρε του τεκέ» – Χορογραφία κ. Θωμάς Γκουντής.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΕ επισημαίνει:

Η πολυπολιτισμική εκδήλωση αποτέλεσε μια μουσικοχορευτική πανδαισία διαφορετικότητας. Οι καλλιτέχνες, πρεσβευτές του Πολιτισμού της χώρας τους, έδωσαν την απάντηση στον ρατσισμό και στην ξενοβοφία, χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές και χορευτικές στιγμές στους  επισκέπτες Έλληνες και ξένους. Επί σκηνής, χόρεψαν και τραγούδησαν πάνω από 200 καλλιτέχνες.
Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε να συνεχίζουν να γίνονται αξιόλογοι Πρεσβευτές Πολιτισμού της πατρίδας τους ανά τον κόσμο.

Η εξαιρετική παρουσία των καλλιτεχνικών σχημάτων απέσπασε ζωηρά χειροκροτήματα και άφησε θετικότατες εντυπώσεις στο κοινό.

Από την ίδρυση του Συνδέσμου εδώ και 22 χρόνια, η ανάδειξη του Πολιτισμού των λαών αποτελεί μια συνάντηση που δίνει το μήνυμα ότι διαμέσου του Πολιτισμού «χτίζεται» η φιλία, η αγάπη και η συναδέλφωση των λαών, των λαών που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν!

Εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών προσφέρθηκαν στα συμμετέχοντα κράτη – συλλόγους όπως και στα καλλιτεχνικά σχήματα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Η πρόεδρος του ΣΦΕ, Ευαγγελία Βλυσίδου-Λεονταρίδου, και τα μέλη του Δ.Σ. με ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους και την άρτια εμφάνισή τους, τους προέδρους των φορέων, καθώς και όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet