Ξεκίνησε με θερμό χειροκρότημα το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ξεκίνησε με θερμό χειροκρότημα το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Με μια βραδιά από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου κι ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλες τις γωνιές του ελληνισμού ξεκίνησε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Το θέατρο γέμισε κόσμο, παραδοσιακές φορεσιές, ρυθμούς και χρώματα ενώ από την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε η συνεισφορά των θεατών σε είδη πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης. Οι Ηπειρώτες της πόλης «ξεσήκωσαν» το κοινό που μετά την ολοκλήρωση της παράστασης συμμετείχε με ενθουσιασμό στον χορό.

Ξεχωριστές στιγμές επιφύλαξε η βραδιά και χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, στη δεύτερη εκδήλωση του Φεστιβάλ, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου να ερμηνεύει έργα Ρώσων κλασικών συνθετών και γνωστά ρώσικα τραγούδια. Ιδιαίτερα συγκινητική, για όσους και όσες βρίσκονταν στο θέατρο, υπήρξε η στιγμή, πριν την έναρξη της συναυλίας, που ο αρχιμουσικός Γιώργος Καλαϊτζής ανακοίνωσε στο κοινό ότι, λόγω συνταξιοδότησης, πιθανότατα η τελευταία φορά που θα διευθύνει την ορχήστρα της πόλης θα είναι η συναυλία της 24ης Ιουλίου και «παρέδωσε τη μπαγκέτα» της βραδιάς στον νέο διευθυντή της, Κώστα Ιωαννίδη. Η ορχήστρα αποθεώθηκε από το κοινό που απόλαυσε μια αριστοτεχνική ερμηνεία δύσκολων, κατά γενική ομολογία, έργων των ΡίμσκιΚόρσακοφ και Τσαϊκόφκσκι, ενώ στο δεύτερο μέρος ιδιαίτερο ενθουσιασμό δημιούργησαν και οι ερμηνευτές των τραγουδιών, Ελένη Ουσμάνοβα και Ιγκόρ Τοϊκίν. Η βραδιά έκλεισε με ένα εξαιρετικά θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου, με τη θεατρική παράσταση «Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κοροβίνη, από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, ενώ μέχρι και το Σάββατο 6 του μήνα παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις άλλων πολιτιστικών φορέων της πόλης και στις 10 Ιουλίου ακολουθεί η συναυλία του μουσικού σχήματος The Bittersweet μαζί με τους Verbal Delirium και The After Maths σε ρυθμούς rock, pop, psychedelic rock.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αλλά και να προσφέρουν για τον συνάνθρωπο ο Δήμος Χαλανδρίου επισημαίνει:

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet