Πλήθος κόσμου στο καλοκαιρινό γλέντι της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στο καλοκαιρινό γλέντι της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου

Πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών, Κρητικοί και μη Κρητικοί, από πολλά σημεία της Αττικής, μαζεύτηκαν το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου στο Μαρούσι και γλέντησαν στο κρητικό γλέντι που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τη μουσική και τα τραγούδια από το συγκρότημα του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και των συνεργατών του Στέλιου Πετράκη στη λύρα, Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά και Ανδρέα Αρβανίτη στο λαγούτο και στην ασκομπαντούρα.

Γεύτηκαν αντικριστό, γαμοπίλαφο με βραστό κρέας, σουβλάκια, ντάκο, γραβιέρα και άλλες νοστιμιές. Απόλαυσαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κρητικών χορών Βασίλη Μουρτζανού και της δασκάλας παραδοσιακών χορών Άννας Μακρή. Την παράσταση «έκλεψε» το παιδικό τμήμα του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωστής Σηφάκης και τα μέλη του Δ.Σ. καλωσόρισαν τον κόσμο, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κάββαλος, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Παναγιώτης Σαγρής, Κώστας Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης Χρήστος Φωτίδης, οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Γιάννης Νικολαράκος (πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου), Βασίλης Μπούρας (πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου), Γιάννης Ιωαννίδης, Τίνα Μαρτίνη, Κυριακή Κανάρη, Μάριος Ψαραδέλης, Μάντυ Ρώτα, οι υποψήφιοι βουλευτές Αλεξάνδρα Σαγρή, Παναγιώτης Βλάχος, Γιώργος Τσιτσιλιάνος, Αικατερίνη Δορυφόρου, Σάκης Ιωαννίδης, Αγγελική Δημητρακάκη, Ευτύχης Δαμηλάκης, Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου, η πρόεδρος των Προσκόπων, κ. Γεωργακοπούλου, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Δήμητρα Τσουκλίδου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδιού, Κώστας Σολδάτος, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων, Μίκα Κάββαλου, εκ μέρους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κασταλίας η Ιωάννα Μαζιώτη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, Μανώλης Πατεράκης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης, Γεώργιος Μαριδάκης, ο σύμβουλος Δ.Σ. της Παγκρητίου, Βασίλης Παρασύρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αρτέμιδος, Μανώλης Βασιλάκης, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Δυτικής Κρήτης η Ελευθερία Σαρτζετάκη-Τζιρτζιλάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών Ν. Ηρακλείου ο Μιχάλης Πυλαρινός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πεντέλης και χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Τζαγκαράκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Γλυφάδας, Δέσποινα Τζαγκαράκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ψυχικού, Μανώλης Μπρέσκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου, Βασίλης Χαρισάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μεταμόρφωσης, Βασίλης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Βριλησσίων, Βασίλης Κουρομιχελάκης, ο γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα, Θοδωρής Κορδάλης-Σεβντάς, εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών Βάρης ο Νίκος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αμαρίου, Νίκος Κραουνάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρωμοναστηριανών, πρώην πρόεδρος της Κρητικής Εστίας και μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητίου, Στέλιος Παλάσσαρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζωνιανών, Μανώλης Κάββαλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσαριτών, Χαρά Κουρτικάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ζαρού, Κώστας Τσικριτσάκης, οι καλλιτέχνες Νίκος Ανδρουλάκης, Μάνος Μουντάκης, Νίκος Καραβυράκης, Κάρολος Κουκλάκης, Ειρήνη Δερέμπεη, Μανώλης Σταυρακάκης-Μερτζάνης, Μπάμπης Τερζάκης, Σταύρος Σουλακιώτης, ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Κυριακάκης, η μαντιναδολόγος Μάρω Γεωργιλαδάκη και ο εκ των ιδιοκτητών του κρητικού κέντρου «Αόρη», Δημήτρης Σταυρακάκης-Μερτζάνης.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet