Ο χρόνος άρχισε ήδη να μετρά αντίστροφα για τη νέα κυβέρνηση
Ενυπόγραφα

Ο χρόνος άρχισε ήδη να μετρά αντίστροφα για τη νέα κυβέρνηση

Ο λαός απεφάνθη. Ο τόπος έχει νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Και τη συγκεκριμένη εντολή δεν την υπογράφουν μόνο οι δεξιοί ψηφοφόροι, αλλά και ένα πολύ μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που είτε εξαρχής, είτε στην πορεία, αντιλήφθηκε το κάλπικο αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι σε αυτούς τους ψηφοφόρους οι ευθύνες της νέας κυβέρνησης είναι βαρύτατες. Πλέον, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στην αποτυχία. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε θα αφήσει πίσω της το πρόσφατο βεβαρημένο παρελθόν της, προχωρώντας σε ριζοσπαστικές πολιτικές, είτε θα βρεθεί σύντομα στην ίδια θέση που βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Έστω κι αν ένα μεγάλο μέρος της Ν.Δ. αισθάνεται κάπως δυσφορία όταν ακούει τον όρο «ριζοσπαστισμός» είναι υποχρεωμένη να τον ακολουθήσει στην οικονομία, στον δημόσιο τομέα, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στο επιχειρείν. Εάν επιχειρήσει και πάλι με «μεσοβέζικους» τρόπους να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα σε όλους τους παραπάνω τομείς, απλούστατα θα αποτύχει. Εάν διστάσει να κάνει τις βαθιές τομές που απαιτούνται στον δημόσιο τομέα, για να μην στεναχωρήσει τους κομματικούς πελάτες της, εάν κινηθεί από την άκρατη ιδεοληψία του κρατισμού, που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην άκρατη – χωρίς κανόνες και έλεγχο – «θεοποίηση» του ιδιωτικού τομέα, εάν δεν αναδιοργανώσει εκ των ριζών του το εκπαιδευτικό σύστημα, εάν υποτιμήσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, τότε πολύ σύντομα θα δει να εξανεμίζεται το μεγάλο προβάδισμα που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε θα αφήσει πίσω της το πρόσφατο βεβαρημένο παρελθόν της, προχωρώντας σε ριζοσπαστικές πολιτικές, είτε θα βρεθεί σύντομα στην ίδια θέση που βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Ο χρόνος της κυβέρνησης ξεκίνησε ήδη να μετρά. Χωρίς περίοδο χάριτος, χωρίς περιθώρια ανοχής, χωρίς ψευδαισθήσεις από μέρους των πολιτών που την ψήφισαν. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που θα αφήνει ανεκμετάλλευτο, που θα διστάζει να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα, θα αφαιρείται από τον χρονικό ορίζοντα της παραμονής της στην εξουσία.

Ο νέος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει. Στους επόμενους μήνες θα κληθεί να αποδείξει ότι τα κατανοεί κιόλας και κυρίως πως έχει το πολιτικό ανάστημα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντά του.

Η χώρα είναι στα… γόνατα. Ας τη σηκώσει και ας την οδηγήσει σε μια νέα εποχή. Έχει μοναδική ιστορική ευκαιρία να το πράξει. Αρκεί να έχει και τη βούληση…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet