Συνελήφθη ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και trafficking
Κόσμος

Συνελήφθη ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και trafficking

Ποινικές διώξεις άσκησαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατά του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επστάιν. Ο επιχειρηματίας, με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις, κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει ένα κύκλωμα διακίνησης, μέσω του οποίου κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ του 2002 και του 2005 ο Επστάιν «έτρεχε» το κύκλωμα trafficking, πληρώνοντας εκατοντάδες δολάρια σε ανήλικα κορίτσια – ηλικίας κάτω των 14 ετών – για να κάνουν σεξ μαζί του. Ο Επστάιν πλήρωνε ακόμα συνεργάτες του για να δελεάζουν μικρά κορίτσια να πηγαίνουν στο σπίτι του, αλλά και κάποια από τα θύματα για να του βρουν άλλα κορίτσια τα οποία κακοποιούσε.

Ο 66χρονος Επστάιν συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Τετερμπόρο στο Νιου Τζέρσι, στο ιδιωτικό του αεροσκάφος. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες. Το 2008 δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες περί πορνείας και εξέτισε ποινή φυλάκισης 13 μηνών. Καταχωρήθηκε επίσης ως δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων στο FBI και πλήρωσε αποζημίωση στα ταυτοποιημένα από την υπηρεσία θύματα.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους χρηματιστές των ΗΠΑ, με ισχυρές διασυνδέσεις με την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ.

Είναι γνωστές οι σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Κλίντον και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet