Γ. Πατούλης: Η μετατροπή της Ελλάδος σε χώρα γερόντων μάς αφορά όλους
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Η μετατροπή της Ελλάδος σε χώρα γερόντων μάς αφορά όλους

Προτάσεις και παρεμβάσεις με στόχο την ουσιαστική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, στα γραφεία τους στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Β. Θεοτοκάτος, οι αντιπρόεδροι,, Ν. Φωτόπουλος και Δ. Σταμούλης, η γενική γραμματέας, Ινές-Δήμητρα Αγγελή, ο ταμίας της Συνομοσπονδίας, Θ. Γιαννιώτης, η αν. ταμίας, Ε. Σαρντίνι και ο αν. γραμματέας, Γ. Πιεράκος.

Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Πανπειραϊκής Ένωσης Πολυτέκνων, Γ. Πάχος, η πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Β. Προαστίων, Α. Κυριαζοπούλου και εκπρόσωποι Ενώσεων Πολυτέκνων απ’ όλη την Αττική.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης εστίασε στο σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της υπογεννητικότητας «εθνική πληγή» και πρόσθεσε πως απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές για τον περιορισμό του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένη την πρόθεσή του να συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, ο κ. Πατούλης διεμήνυσε προς το προεδρείο ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία θα είναι ο επίσημος σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής στα θέματα που σχετίζονται με το δημογραφικό πρόβλημα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι, από κοινού, θα ασκήσουν πίεση προς τη νομοθετική εξουσία προκειμένου να στηριχθούν αποτελεσματικά οι πολύτεκνες οικογένειες, μέσω συγκεκριμένων νομοθετικών παρεμβάσεων και υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των πολύτεκνων με πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Πατούλης πρότεινε τη θέσπιση ετήσιας εορτής πολυτέκνων, καθώς και τη δρομολόγηση δράσεων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως την εκπόνηση προγραμμάτων θεματικού τουρισμού για πολύτεκνες οικογένειες, μέσα στην Αττική.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία, οι βάσεις της οποίας θα γίνουν πιο συγκεκριμένες από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο κ. Πατούλης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας έχουμε συνεχή επικοινωνία, καθώς αποτελεί πάγια προτεραιότητά μας η ουσιαστική στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου, οφείλουμε και θα το κάνουμε να δρομολογήσουμε παρεμβάσεις από κοινού με την πολιτεία και τις ενώσεις πολυτέκνων, που θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

»Η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε κοινωνία γερόντων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά το μέλλον του τόπου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet