Κάτοικος του Αμαρουσίου σχολιάζει τον πολιτισμό και τις συμπεριφορές στην κοινωνία μας
Κοινωνία

Κάτοικος του Αμαρουσίου σχολιάζει τον πολιτισμό και τις συμπεριφορές στην κοινωνία μας

Το περιστατικό ρίψης απορριμμάτων στον χώρο του νέου έργου στην πλατεία Ευτέρπης στο Μαρούσι σχολιάζει η κ. Σοφία Αγγελοπούλου, κάτοικος Αμαρουσίου, κάνοντας και γενικότερη αναφορά στην κοινωνία και τις συμπεριφορές των μελών της και κατά πόσο αυτές καταδεικνύουν πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, η κ. Αγγελοπούλου επισημαίνει τα εξής:

Με αφορμή την ανακοίνωση της αξιότιμης κ. Πατούλη για τον πολιτισμό θα ήθελα και εγώ να προσθέσω ότι το θέμα είναι πολυσύνθετο. Το να προάγει μια κοινωνία πολιτισμό είναι μία πολύ δύσκολη και επίμονη διαδικασία που απαιτεί σταθερή στάση σε όλους τους τομείς. Τα πάντα στη ζωή μας, η κάθε λεπτομέρεια πρέπει να προάγουν τον πολιτισμό.

Η καλημέρα μας στον διπλανό μας, η οδική συμπεριφορά, ο σεβασμός των πεζών στις διαβάσεις, ο σεβασμός στους ηλικιωμένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το χαμόγελο που μοιράζουμε στους ανθρώπους, το νερό που θα προσφέρουμε σε ένα αδέσποτο, η μουσική που ακούμε, που μας βάζουν να ακούσουμε… όλα!

Οι όμορφες εικόνες που θα συναντήσουμε στην καθημερινότητα… όλα προσθέτουν ένα λιθαράκι.

Όταν το θεάρεστο, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν, έργο της πλατείας Ευτέρπης στην ίδια μέρα έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες εικόνες ασχημίας τότε το ίδιο δεν προσφέρει στην αισθητική σου απολύτως τίποτα.

Άρα λοιπόν η δημοτική αρχή πέρα από τα έργα εντυπωσιασμού πρέπει να φροντίζει να συντηρούνται οι δρόμοι καθαροί, τα πεζοδρόμια φτιαγμένα, οι μαντρότοιχοι φρεσκοβαμμένοι, τα λουλούδια στα πάρκα φροντισμένα, ποτισμένα όλα καλαίσθητα και σε τάξη. Μετά έρχεται η συνήθεια. Το μάτι, το αυτί όλες οι αισθήσεις του ανθρώπου συνηθίζουν στην ομορφιά, στην καθαριότητα, στην καλαισθησία. Διαφορετικά όποιο εντυπωσιακό έργο κι αν φτιαχτεί είναι κάτι ξένο. Κάτι μη οικείο. Κάτι που διαφέρει και δεν πειράζει και πολύ αν διαλυθεί αφού όλα κατεστραμμένα λίγο πολύ είναι. ίσα ίσα που μας ξεβολεύει κι από ότι έχουμε συνηθίσει. Μας χαλάει τη ρουτίνα των εικόνων και των παγιωμένων συμπεριφορών.

Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας σε σχέση με την κοινωνία και τον πολιτισμό να εκφράσω τη μεγάλη μου ανησυχία σχετικά με τη μετεγκατάσταση του καζίνο. Αν θέλουμε να δούμε υγιείς συμπεριφορές, κυρίως από τους νέους που είναι το μέλλον μας, εκλιπαρώ όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, τις τοπικές ηγεσίες, τις παρατάξεις, τους πολίτες, τον καθέναν μας ξεχωριστά, να αντισταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτόν τον πολιτισμικό όλεθρο που μας ετοιμάζουν!

Εκεί πια μόνο νοσηρότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας! Καμία ελπίδα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet