Βελτίωση δικτύων ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι»
Κοινωνία

Βελτίωση δικτύων ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι»

Ο Δήμος Κηφισιάς ενέταξε το έργο με τίτλο «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας» στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο και Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του κύριου του έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 3.621.205,34 ευρώ.

Η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς επισημαίνει σχετικά:

Είναι ένα έργο πνοής ιδιαίτερης αξίας για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ερυθραίας, το οποίο, με τη συνεχή και συστηματική εποπτεία και παρακολούθηση του αντιδημάρχου Μιχάλη Καυγαλάκη, κατάφερε να εντάξει στο ενεργητικό της η διοίκηση του Γιώργου Θωμάκου. Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου που έχει ήδη εγκατασταθεί στον Δήμο το 2015 και την αντικατάσταση αγωγών συνολικού μήκους 7.290m. Η αντικατάσταση θα γίνει με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς 16 atm.

Η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» είναι, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών με ιδιαίτερη συμμετοχή της αναπληρώτριας προϊσταμένης Προγραμματισμού και Μελετών του Δήμου, Δήμητρας Δημάκα, καθώς και της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ελένης Γιαννιτσοπούλου.

Με την ευκαιρία της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ο αντιδήμαρχος Μ. Καυγαλάκης τόνισε: «Στην ύδρευση έχουμε προσπαθήσει πολύ και έχουμε καταφέρει να κάνουμε έργα πολλά, έργα σημαντικά και μεγάλα. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε βασικά λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Με το συγκεκριμένο έργο θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε σημαντικά τη λειτουργία του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet