Συνάντηση του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αμερικάνο πρέσβη
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αμερικάνο πρέσβη

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, η συνάντηση του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον Αμερικάνο πρέσβη, Τζέφρυ Πάιατ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών σε ζητήματα όπως η Πολιτική Προστασία, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής, η προσέλκυση επενδύσεων και η ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία.

Ο Αμερικανός πρέσβης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τη διάθεση να συνεργαστεί στενά με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής σε επίπεδο τεχνογνωσίας και επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αμερικανού πρέσβη και ότι είναι σημαντικό να μπορεί να συνεργαστεί η Περιφέρεια Αττικής με τις ΗΠΑ σε θέματα όπως η Πολιτική Προστασία και οι επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, επισήμανε:

«Προτεραιότητά μας είναι τα θέματα της Πολιτικής Προστασία, αλλά και η ενίσχυση των επενδύσεων καθώς και η αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα μπορούν να επενδυθούν για αναπτυξιακά έργα στην Αττική.

»Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην Αττική. Για να το πετύχουμε υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

»Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός. Στόχος μας είναι να γίνει η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο».

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία υπογράμμισε ότι η τεχνογνωσία των ΗΠΑ σε τέτοιου είδους θέματα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.  Στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Πάιατ ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου στη Ραφήνα ημερίδα για τους φυσικούς κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. «Θα ήταν χαρά μας αν υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος συνεργάτης σας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας να είναι προσκεκλημένος μας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet