Τρία πρόσωπα με… άρωμα Βορείου Τομέα σε θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων
Αυτοδιοίκηση

Τρία πρόσωπα με… άρωμα Βορείου Τομέα σε θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων

Τρία στελέχη από τον τομέα της Αυτοδιοίκησης με παρουσία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών βρίσκονται μεταξύ των 24 γενικών γραμματέων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση και οι οποίοι θα κληθούν, μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς να εφαρμόσουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Μελισσιών και γενικό γραμματέα του Δήμου Μεταμόρφωσης Μανώλη Γραφάκο, τον γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Γιώργο Διδασκάλου και τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο και πρώην δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Πάνο Αλεξανδρή.

Ο κ. Γραφάκος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένας τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος, όπου η θέση της χώρας μας – τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο – είναι ιδιαιτέρως δυσμενής.

Ποιος είναι ο Μανώλης Γραφάκος

Ο Μανώλης Γραφάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), την Τραπεζική και τον Τουρισμό. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα της διδακτορικής του διατριβής το συνταξιοδοτικό της χώρας.

Δούλεψε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα για μια 10ετία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά θέματα και μετά άλλα 15 χρόνια στον δημόσιο τομέα. Διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής την περίοδο 2004-2006, δήμαρχος Μελισσίων την περίοδο 2007 – 2010, πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου 21 ΟΤΑ, την περίοδο 2010 – 2011 και από το 2012 μέχρι σήμερα είναι γενικός γραμματέας στον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Ο κ. Αλεξανδρής αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ποιος είναι ο Πάνος Αλεξανδρής

Ο Πάνος Αλεξανδρής είναι από το 2001 εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Κυριακίδης Γεωργόπουλος», με εξειδίκευση σε ποινικές υποθέσεις οικονομικού και φορολογικού εγκλήματος και ενασχόληση με διεθνείς δικαστικές εμπορικές-αστικές υποθέσεις και υποθέσεις διαιτησίας.

Στο παρελθόν (1990-2001) ήταν νομικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου και νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Διαδημοτικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1997 – 2001). Ακόμη, ήταν νομικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (1998 – 2001) και νομικός συνεργάτης της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias (1998 – 2001).

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου (2008 – 2010) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ (1993 – 1996). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1977-1982). Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Διδασκάλου αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Πολιτισμού.

Ποιος είναι ο Γιώργος Διδασκάλου

Ο Γιώργος Διδασκάλου γεννήθηκε στο Ναύπλιο Αργολίδας το 1972, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, ειδίκευσης στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» από το ΕΜΠ και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών Οργανισμών και Επιχειρήσεων», από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2014 – 2015). Υπήρξε ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2013 – 2014). Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου (2015 – έως και σήμερα).

Υπήρξε μέλος Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ) και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο σε ζητήματα της επιστημονικής του εξειδίκευσης. Μιλά αγγλικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet