Αλλάζουμε: Απούσα η συναίνεση από τη συνέντευξη Τύπου του Β. Ζορμπά
Πολιτική

Αλλάζουμε: Απούσα η συναίνεση από τη συνέντευξη Τύπου του Β. Ζορμπά

«Οι πρακτικές του παρελθόντος ήταν θλιβερά παρούσες στη συνέντευξη Τύπου του νέου δημάρχου Βασίλη Ζορμπά» τονίζει η παράταξη Αλλάζουμε.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, η παράταξη, με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλωνάκη, επισημαίνει ότι «μόνη απούσα ήταν η συναίνεση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πριν ακόμη αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, ο νέος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε γέννησε περισσότερα ερωτήματα από αυτά που θα μπορούσε να απαντήσει. Ακόμη περισσότερο, όμως, έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής της διοίκησης που προτίθεται να ασκήσει, όπου η επικοινωνία φαίνεται να προηγείται της ουσίας.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος ότι αναφέρεται σε συναίνεση, αγνοώντας τα βασικά συστατικά αυτής; Ο κ. Ζορμπάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε φάνηκε να παραγνωρίζει ότι η συναίνεση χτίζεται με εξαντλητικό διάλογο, με σεβασμό στις ιδέες και τις προτάσεις όλων των μερών και ισοτιμία μεταξύ τους. Μπέρδεψε τη συναίνεση με το «αράδιασμα» των προγραμματικών του θέσεων και με «φιρμάνια» προς τους υπόλοιπους συνδυασμούς να καταθέσουν προτάσεις για θέματα που εκείνος επιθυμεί, σε χρόνο που εκείνος ορίζει! Χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένη εισήγηση, χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, χωρίς κοστολόγηση.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ζορμπάς αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον τίτλο του δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας, προεξοφλώντας μάλιστα από τώρα ότι θα έχει το χρίσμα και το 2023, προφανώς θέλοντας να «κόψει τη φόρα» σε κάποια άλλα στελέχη του συνδυασμού του ή και εκτός αυτού. Επίσης δήλωσε – έστω και εμμέσως – ότι δεν «καίγεται» για προγραμματικές συμφωνίες με τις δημοτικές παρατάξεις, αφού παραδέχθηκε… ευθαρσώς ότι υπάρχει χώρος στη διοίκησή του για όσους επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του, στοχεύοντας ξεκάθαρα σε μεμονωμένους πρόθυμους δημοτικούς συμβούλους…

Δυστυχώς οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του νέου δημάρχου μετά την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα προϊδεάζουν ότι θα κινηθεί στα γνωστά «μονοπάτια» της προηγούμενης θητείας του, που δεν πρόσφεραν τίποτε ουσιαστικό στην πόλη μας.

Ωστόσο δεν συνειδητοποιεί ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Όσο και να επενδύει στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της «κυβερνησιμότητας» των δήμων, θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η συναίνεση θα παραμένει κρίσιμο ζητούμενο για την αποτελεσματική λειτουργία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στην Αγία Παρασκευή.

Άλλα, λοιπόν, περιμένουμε από τον νέο δήμαρχο της πόλης, με την πείρα που θα περίμενε κανείς να έχει αποκτήσει από την προηγούμενη θητεία του. Καταρχάς, οφείλει να βρει τον τρόπο να μας ενημερώσει αναλυτικά για την τρέχουσα οικονομική και διοικητική κατάσταση που παραλαμβάνει. Στη συνέχεια, περιμένουμε να μας καλέσει να συναποφασίσουμε μια ρεαλιστική ιεραρχημένη ατζέντα επί συγκεκριμένης οικονομικής και διοικητικής βάσης και να προσδιορίσουμε τους κοστολογημένους στόχους πάνω στους οποίους θα εργαστούμε όλοι συστηματικά ώστε να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να δουλέψουμε για τις λύσεις, με διαφάνεια και καθαρές σχέσεις. Η λίστα των 20 και πλέον προεκλογικών του δεσμεύσεων που παρέθεσε στη συνέντευξη Τύπου δεν αποτελεί βάση για σχέδιο, αλλά ευχολόγιο του αμφιλεγόμενου και προβληματικού παρελθόντος που «στοιχειώνει» τις θητείες των κ.κ. Ζορμπά και Σταθόπουλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet