Ποντίκια και κατσαρίδες στο πνιγμένο από σκουπίδια και άλλα υλικά Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη
Κοινωνία

Ποντίκια και κατσαρίδες στο πνιγμένο από σκουπίδια και άλλα υλικά Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη

Επιστολή στη κ. Όλγα Πολυχρονιάδου, πολιτικό μηχανικό, συνεργάτη της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη, απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού στην Πεύκη και κάτοικος του οικισμού Γιάννης Σταυρόπουλος αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν στο οικοδομικό τετράγωνο 1 από «τη συχνή παρουσία ποντικιών και την ακόμα πιο συχνή παρουσία κατσαρίδων, που μάλιστα τελευταία είναι… ιπτάμενες».

Η αιτία, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι «η απαράδεκτη συμπεριφορά» της δημοτικής αρχής, η οποία ενεργεί «χωρίς να σέβεται τις εγκαταστάσεις του οικισμού, ούτε και εμάς που κατοικούμε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο».  

Όπως εξηγεί, οι αρμόδιοι έχουν επιλέξει να αποθέτουν διάφορα υλικά και σκουπίδια (στερεά απόβλητα) στον χώρο της κοινής υπόγειας ράμπας (έξοδο κινδύνου – πυροπροστασίας και πυρασφάλειας) του κτηριακού συγκροτήματος «G» και του Κοινωνικού Κέντρου. Μάλιστα, παραθέτει και πλούσιο σχετική φωτογραφικό υλικό.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Συλλόγου και κατοίκων, η δημοτική αρχή συνεχίζει να αποθέτει κάθε σκουπίδι (στερεό απόβλητο) στον χώρο, όπως καταγγέλλεται από τον πρώτο, ο οποίος επισημαίνει προς την κ. Πολυχρονιάδου τα εξής δύο σημεία:

«Α) Ο χώρος της υπόγειας ράμπας, στον οποίο αυθαιρετεί (σ.σ.: η δημοτική αρχή) με το να αποθέτει σκουπίδια (στερεά απόβλητα), όπως εσείς καλύτερα γνωρίζετε, δεν της ανήκει – δεν της έχει παραχωρηθεί ούτε από τον πρώην ΟΕΚ, ούτε από τον διάδοχό του ΟΑΕΔ. Ούτε και θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Β) Η δημοτική αρχή έχει δικά της ακίνητα. Διαθέτει δικές της μεγάλες υπόγειες εγκαταστάσεις και στα δύο δημοτικά καταστήματα (Πεύκης και Λυκόβρυσης) και θα μπορούσε εκεί και αλλού να αποθέτει ό,τι υλικά νομίζει».

Και ο Σύλλογος, απευθυνόμενος στην κ. Πολυχρονιάδου καταλήγει στην επιστολή του:

Κυρία Πολυχρονιάδου

Γνωρίζετε ότι στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο έχουμε μόνιμο πρόβλημα με τα συχνά «εμφράγματα» στο αποχετευτικό δίκτυο και τα εμφανιζόμενα στην «κάτω πλατεία» βοθρολύματα. Μεγάλο πρόβλημα που δείχνει την έως σήμερα αδιαφορία του υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ, αλλά και της τοπικής Δημοτικής Αρχής.

Σας ζητώ ειδικά για το θέμα της ράμπας να πάρετε ως ΟΑΕΔ όλα τα αναγκαία μέτρα για να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή της περιοχής μας στην άμεση και οριστική απομάκρυνση όλων των υλικών και σκουπιδιών που με ευθύνη της έχει αποθέσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet